Προθέρμανση στην Ολομέλεια ενόψει ενημέρωσης από Αναστασιάδη

Με φόντο την εν εξελίξει διαπραγματευτική προσπάθεια για το Κυπριακό, και συγκεκριμένα τις συζητήσεις της περασμένης βδομάδας, αλλά και αυτές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή και Δευτέρα στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, το Κυπριακό συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.  
 
Η συζήτηση, η οποία αξίζει να σημειωθεί, πραγματοποιείται πριν από την ενημέρωση της οποίας έχει προγραμματιστεί να τύχουν τα κόμματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τις εξελίξεις, προμηνύεται θυελλώδης.
Και αυτό, δεδομένων των σοβαρών διαφωνιών  των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων όσον αφορά τις απόψεις τους για τον τρόπο και την μορφή επίλυσης του Κυπριακού, καθώς βεβαίως και δεδομένων διαφωνιών των κομμάτων της αντιπολίτευσης-πλη του ΑΚΕΛ- σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε χθες το απόγευμα από την Αθήνα, όπου είχε κύκλο επαφών και ενημέρωσε την ελλαδική πολιτική ηγεσία για τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό. Τις επόμενες ώρες θα δει κατ’ ίδιαν τους αρχηγούς των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων, τους οποίους επίσης θα ενημερώσει, ενώ αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει για το Μον Πελεράν της Ελβετίας.
Στο Μον Πελεράν, θα συζητηθεί το εδαφικό με στόχο η πρόοδος που επιτελέστηκε την περασμένη βδομάδα στο Μον Πελεράν όσον αφορά τα κριτήρια να μετουσιωθεί σε συγκλίσεις και να υπάρξει αποτύπωσή τους σε χάρτη.
 
Σήμερα το πρωί ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου και την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ενώ το απόγευμα τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο. Αύριο το πρωί θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπόλοιπων κοινοβουλευτικων κομμάτων. 
 

 

 

Δειτε Επισης

Επιστολή στον Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου-Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άλλη μια επίθεση εναντίον διανομέα φαγητού στη Λεμεσό-Του έκλεψαν το μοτοποδήλατο
Το νεκρό καγκουρό μετά από μάχη και η παραλαβή από ζωολογικό κήπο... μυστήριο-Όσα υποστηρίζει ο 36χρονος
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Εξέλιξη στην υπόθεση Λαρένα για στημένους αγώνες-Έκλεισε με απόφαση Εισαγγελέα, σύμφωνα με την Αστυνομία