Έφθασαν στην Κύπρο φορτωμένοι με… 105 κιλά καπνού

Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τριήμερης κράτησης εναντίον δύο προσώπων, ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Ελληνα υπηκόου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων αναφορικά με διερευνώμενες υποθέσεις μεταφοράς από την Ελλάδα περίπου 105 κιλών καπνού για στριφτό τσιγάρο.

Οι δύο ύποπτοι, ένας Ελληνοκύπριος και ένας Έλληνας υπήκοος, οι οποίοι συνελήφθησαν για αυτόφωτα αδικήματα, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο αποφάσισε την προσωποκράτησή τους για τρεις μέρες.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2016, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, στη βάση συγκεκριμένης πληροφορίας, πραγματοποίησαν έρευνες σε ένα όχημα και δύο οικίες στην Επαρχία Λάρνακας, με σκοπό την ανεύρεση καπνικών προϊόντων, τα οποία φαίνεται να μεταφέρθηκαν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Ελλάδα, μέσω συγκεκριμένης εταιρείας ταχυμεταφορών».

Προστίθεται ότι «από τις έρευνες, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε συνολικά ποσότητα 104 κιλών και 950 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο μάρκας “OLD HOLBORN”, η δασμοφορολογική επιβάρυνση του οποίου ανέρχεται στα 22 περίπου χιλιάδες ευρώ και ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε παράνομα για τη μεταφορά μέρους του κατασχεθέντος καπνού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δύο ύποπτοι, ένας Ελληνοκύπριος και ένας Έλληνας υπήκοος, οι οποίοι συνελήφθησαν για αυτόφωτα αδικήματα, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο αποφάσισε την προσωποκράτησή τους για τρεις μέρες».

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Τελωνείων.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας