Νωρίτερα η δευτερολογία Σιζόπουλου για να πάει Προεδρικό

Νωρίτερα από την προκαθορισμένη σειρά δευτερολογιών των αρχηγών των κομμάτων έλαβε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προκειμένου να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας(σ.σ. στις επτά το βράδυ) για ενημέρωσή του ενόψει του νέου κύκλου συνομιλιών στο Μον Πελεράν, που αρχίζει την Κυριακή.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως κατά τη συζήτηση στη Βουλή επιβεβαιώθηκαν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως κάποιοι θα επιβεβαιωθούν από τα γεγονότα και κάποιοι όχι.  
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε ως απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί και να υποστηρίζεται από ορισμένους πως όσοι διαφωνούν με το περιεχόμενο της προτεινόμενης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν θέλουν λύση. «Εμείς δεν αποδώσαμε χαρακτηρισμούς. Τα όσα συμφωνήθηκαν στις συνομιλίες είναι περίπου όπως το σχέδιο Ανάν. Ό,τι είναι υπέρ μας το στείλαμε στον κάλαθο των αχρήστων. Εμείς κινδυνολογούσαμε στο σχέδιο Ανάν; Έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι κινδυνολογίες; Οι ώρες είναι κρίσιμες και δύσκολες. Μπορούμε νηφάλια να καταθέσουμε τις απόψεις μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει όποιες θέλει. Αυτός θα φέρει την ευθύνη για την συμφωνία και εμείς την ευθύνη για την αποδοχή ή την απόρριψή της», ανέφερε.   
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τόνοι κατά την απογευματινή συζήτηση στην Ολομέλεια ανέβηκαν και δεν έλειψε η ανταλλαγή χαρακτηρισμών από τους εκφραστές των δύο σχολών σκέψης στο Κυπριακό. Από αυτούς του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ από την μια, και από εκείνους των υπολοίπων κομμάτων από την άλλη.  
 
 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ