ΥΠ.Εργασίας:Προτεραιτότητα η μείωση της ανεργίας

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων πτυχιούχων αποτελεί πρόκληση, αλλά και προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ειδικότερα, ανέφερε η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της στην τελετή αποφοίτησης των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης (ΜΙΜ) για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, είπε ότι το πρόγραμμα Master in Business Administration του ΜΙΜ έχει στόχο να προσφέρει στους νέους άνεργους πτυχιούχους τόσο ακαδημαϊκή μόρφωση σε επίκαιρα θέματα Διεύθυνσης/ Διοίκησης, όσο και την ευκαιρία να αναπτύξουν επαγγελματικές διευθυντικές δεξιότητες στις πραγματικές συνθήκες της αγοράς εργασίας της Κύπρου, μέσω πρακτικής κατάρτισης (internship) σε επιχειρήσεις/οργανισμούς/κυβερνητικά τμήματα.

Πιστεύουμε, σημείωσε, ότι με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο μας συμβάλλει στη σταδιακή απάμβλυνση του σοβαρότατου προβλήματος της ανεργίας, ειδικότερα της ανεργίας των νέων πτυχιούχων και ταυτόχρονα στη βελτίωση της παραγωγικότητας.

ο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης, που συμπλήρωσε φέτος 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα ακαδημαϊκά δρώμενα της Κύπρου, είπε η Υπουργός, λειτουργεί ως φορέας διαμόρφωσης και ανάπτυξης διευθυντικών στελεχών, προσαρμοζόμενο πάντοτε στις συνεχείς αλλαγές στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Το Ινστιτούτο παρέχει διαχρονικά στους αποφοίτους του ουσιαστική γνώση και επενεργεί ως καταλύτης στην καλλιέργεια και ανάπτυξη επαγγελματικών διευθυντικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων για στρατηγική σκέψη, κατανόηση της πολυπλοκότητας και των ιδιαιτεροτήτων της σύγχρονης οικονομίας και των αναγκών της σημερινής επιχείρησης.

Με τα μεταπτυχιακά του προγράμματα, το ΜΙΜ, συνέχισε η κ. Αιμιλιανίδου, έχει θέσει και καθιερώσει ψηλά πρότυπα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Διεύθυνση και Διοίκηση, κάτι που επιβεβαιώνεται πολύ εύκολα, αν απλά κοιτάξουμε γύρω μας και δούμε πόσες ξεχωριστές προσωπικότητες σε υψηλές θέσεις στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία έχουν το προνόμιο να είναι απόφοιτοι των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του ΜΙΜ.

“Πολύ περισσότεροι δε, ηγούνται επιχειρήσεων και οργανισμών. Για μας, οι επαγγελματικές επιτυχίες των αποφοίτων μας είναι τιμή και, ταυτόχρονα, κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των προγραμμάτων μας”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής