Αντίστροφη μέτρηση για τις Δημοτικές με την υποβολή των υποψηφιοτήτων

Την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου σηματοδοτεί η σημερινή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και σχολικούς εφόρους, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και για τα κοινοτικά συμβούλια.
Η σημερινή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα λάβει χώρα από τις εννέα το πρωί μέχρι τις 12:30 μ.μ. στα κατά τόπους Γραφεία των οικείων Εφόρων Εκλογής, με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν ότι θα υπάρξει αριθμός ρεκόρ υποψηφιοτήτων.
Επισημαίνεται πως για κάθε υποψηφιότητα δημάρχου απαιτείται να κατατεθεί το ποσό των χιλίων ευρώ, και για κάθε υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου το ποσό των εκατό ευρώ, ως παράβολο. Οι υποψήφιοι για τις Σχολικές Εφορείες δεν καταθέτουν παράβολο. Κάθε υποψηφιότητα πρέπει να υποστηριχθεί από δύο εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο του οικείου δήμου εκλογείς, την ώρα που το εκλογικό σώμα ανέρχεται στις 561 373 ψηφοφόρους, εκ των οποίων οι 544 633 είναι Κύπριοι και οι 16 χιλιάδες κοινοτικοί.
 
Στα ύψη οι τόνοι…
Αξίζει να σημειωθεί πως στην είσοδο της αντίστροφης μέτρησης για τις δημοτικές εκλογές, κόμματα και υποψήφιοι κορυφώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα και ανεβάζουν στα ύψη τους τόνους. Με ιδιαίτερη ένταση μαίνεται ο προεκλογικός αγώνας στη Λεμεσό, όπου Ανδρέας Χρίστου και Νίκος Νικολαΐδης φαίνεται να οδεύουν ολοταχώς προς μια εξαιρετικά αμφίρροπη εκλογική μάχη.
Με υψηλούς τόνους τρέχουν στην κούρσα των δημοτικών εκλογών και οι Φαίδωνας Φαίδωνος και Άκης Χρυσόμηλος στην Πάφο, ενώ το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη για τη Λάρνακα, τη δημαρχία της οποίας διεκδικούν- ο καθένας με τις δικές του πιθανότητες-πέντε υποψήφιοι.
Εξίσου ανοικτή και αμφίρροπη προδιαγράφεται η κούρσα στον Στρόβολο, όπου   τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν-επίσης ο καθένας με τις δικές του πιθανότητες-τον δημαρχιακό θώκο του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.  
Εκλογές θα διεξαχθούν για 39 δήμους, εκ των οποίων οι εννέα κατεχόμενοι, καθώς και για 487 κοινότητες, εκ των οποίων οι 139 κατεχόμενες.
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών