Εσφαλμένες αποφάσεις στην ΚΕ του ΑΚΕΛ αποδίδει ο Χριστόφιας

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον δικαστηρίου σε σχέση με την υπόθεση Μιλτή και τα όσα του καταλογίζει ο άλλοτε στενός του φίλος περί μη πληρωμής των εργασιών στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι και… για το τρόπαιο στην Ομόνοια. Ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου κατέθεσε αγωγή εναντίον του Χριστόφια μέσω της οποίας διεκδικεί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ποσό πέραν των €22 εκατομμυρίων.

Όλα όσα ακουστηκαν στο Δικαστήριο 

  • Ο Δημήτρης Χριστόφιας κάνει ανάγνωση της γραπτής του κατάθεσης δεκαέξι σελίδων έκτασης και αναμένεται να απαντήσει σε όλους τους ισχυρισμούς του Μιλτιάδη Νεοφύτου.
  • Αρχικά ο τέως Πρόεδρος με την έναρξη της κατάθεσης του ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε στο ιστορικό της ζωής του και μίλησε για τη δημόσια ζωή του και την κριτική που δέχεται, η οποία όπως ανέφερε πολλές φορές ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια και δεν περιορίζεται τις πολιτικές του θέσεις ενώ σχολίασε πως πολλές φορές υπέστη κακόβουλη κριτική για διάφορα, από διάφορους που ουδεμία σχέση είχαν με την πραγματικότητα.
  • «Απλώς οφείλονταν και καταδείκνυαν την υστερία, το μίσος, την εξαλλοσύνη, την εμπάθεια και την απανθρωπιά που κάποιοι διαθέτουν. Ομολογώ ότι δεν πίστευα ότι θα ακούσω όσα εξωπραγματικά και συκοφαντικά ακούστηκαν σε αυτή την αίθουσα κατά τη διάρκεια της παρούσας διαδικασίας.
  • Ο Δημήτρης Χριστόφιας επιβεβαίωσε ότι γνώρισε τον Μιλτιάδη Νεοφύτου αφού εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής κατά την ανακαίνιση του κτηρίου της.
  • Αφού ξεκαθάρισε πως θεωρεί σημαντικό εφόδια για τη ζωή τη φιλία κατηγόρησε το Μιλτιάδη Νεοφύτου ότι για δικούς του σκοπούς προσπαθεί να προωθήσει τη αγωγή του προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος που δεν δικαιούται.

Δεν γνώριζα για την ανακαίνιση του εκλογικού κέντρου

  • Ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε πως ποτέ δεν ζήτησε προσωπικά από τον κ. Νεοφύτου να διαμορφώσει οποιοδήποτε εκλογικό επιτελείο του ίδιου κατά την περίοδο που ήταν υποψήφιος πρόεδρος, ενώ ξεκαθάρισε πως διαχρονικά τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόμμα.
  • Ουσιαστικά ο κ. Χριστόφιας ξεκαθάρισε πως για το θέμα της ανακαίνισης του εκλογικού του κέντρου δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω αφού ήταν θέα του ΑΚΕΛ.

Για Ομόνοια - Υποδείκνυα στο Μιλτή ότι ξοδεύει αλόγιστα

  • Σε ότι αφορά την Ομόνοια ο κ. Χριστόφιας διερωτήθηκε πως είναι δυνατό αφού είναι τόσο μανιακός που ως Πρόεδρος της Βουλής και της Δημοκρατίας ασχολείτο τόσο πολύ με την ομάδα, πως γίνεται να μην υπήρξε ποτέ μέλος της.
  • «Ομολογώ ότι υπήρξα από τα παιδικά μου χρόνια και συνεχίζω να είμαι οπαδός της . Δεν νομίζω όμως αυτό να είναι κολάσιμο να είσαι φίλαθλος και να αγαπάς την ομάδας. Θεωρώ με όλο το σεβασμό προς το Δικαστήριο πως είναι ανάξια σχολιασμού τα όσα ακούστηκαν. Ως πρόεδρος είχα ευθύνη να χειριστώ κρίσιμα ζητήματα και εγώ να ασχολούμαι με μεταγραφές και συστήματα της Ομόνοιας» διερωτήθηκε ο τέως Πρόεδρος.
  • Διαβάστε όλα όσα είπε για την Ομόνοια εδώ

Για το θέμα με τα σπίτια σε Μακεδονίτισσα και Κελλάκι 

  • Για το θέμα της ανακαίνισης της οικίας στη Μακεδονίτισσα  και του εξοχικού στο Κελλάκι, ο τέως Πρόεδρος σημείωσε πως είναι εξευτελιστικό για τον ίδιο πρώτα και μετά για την οικογένεια του σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο να ισχυρίζεται κάποιος ότι «εγώ ζήτησα να που παρασχεθεί η Α ή Β υπηρεσία δίχως να πληρώσω».
  • Για την κατοικία στη Μακεδονίτισσα ανέφερε ότι μέχρι το 1993 άνηκε στον ίδιο και τη σύζυγό του. «Το 1993 η κατοικία στη Μακεδονίτισσα μεταβιβάστηκε στη σύζυγο μου και από  το 2011 το ισόγειο και τα δύο διαμερίσματα ανήκουν στη σύζυγό μου».
  • «Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύζυγος μου του είχε πει ότι δεν θα ήθελε να αλλάξουν τα κεραμικά στο πάτωμα στο Κελλάκι, κι όμως ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία». Το ίδιο συνέβη και στη Μακεδονίτισσα.«Προχώρησε πριν προηγουμένως ρωτήσει οποιονδήποτε στη σιδηροκατασκευή της πίσω βεράντας στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων με επιπρόσθετη κατασκευή σε όλες τις ξυλουργικές εργασίες δίχως να συνεννοηθούμε».
  • Διαβάστε όλα όσα είπε για τις ανακαινίσεις σε Κελλάκι και Μακεδονίτισσα εδώ
  • Για τις σχέσεις με τις τράπεζες: Με συνήθεις εμπορικούς όρους το δάνειο της Ομόνοιας από RCB

Συνεχίζεται η διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου

  • Σκληρή η αντεξέταση Χριστόφια από το συνήγορο του Μιλτή
  • Ερωτηθείς για τις πληρωμές για τις εργασίες στις οικίες του Χριστόφια σε Μακεδονίτισσα και Κελλάκι, ο τέως Πρόεδρος ανέφερε ότι «ουδέποτε δέχθηκα εκδούλευση ως δώρο». Επισήμανε ότι πλήρωσε στον Μιλτή 270 χιλιάδες ευρώ και του πρόσφερε άλλες 130 αλλά «δεν δέχθηκε και έφυγε από το σπίτι μου εκνευρισμένος».
  • Στο πλαίσιο της αντεξέτασης του ο δικηγόρος του Μιλτιάδη Νεοφύτου έκανε αναφορά στις σπουδές του τέως Προέδρου στη Μόσχα και σε τυχόν σχέση της με τις Μυστικές Υπηρεσίες της KGB.
    O κ. Χριστόφιας απάντησε πως δεν σπούδασε σε κρατικό πανεπιστήμιο, αλλά σε κομματική σχολή το πτυχίο της οποίας ισοδυναμεί με αυτά των κρατικών πανεπιστημίων.
    Για τη σχέση με μέλη της KGB απάντησε σε έντονο ύφος στον δικηγόρο «θα πρέπει να αστειεύεστε πως η σχολή μου έχει σχέση με την KGB.
  • Μετά από διακοπή μισής ώρας επανάρχισε η διαδικασία ενώπιος του Δικαστηρίου.
    Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως είναι της πάσης γνωστό ότι η Ομόνοια και το ΑΚΕΛ έχουν σχέση αφού πολλοί φίλοι της ομάδας είναι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ.  Ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε πως με την εκλογή του στην προεδρία αποτραβήχτηκε από τα θέματα της Ομόνοιας.
    Μάλιστα ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε ως κουραφέξαλα την εκδοχή Μιλτιάδη πως του είπε πως αν δεν πιάσουν πρωταθλήματα δεν θα έχει δεύτερη θητεία. Σημειώνεται πως ωρίτερα στην γραπτή δήλωση του παρουσίασε δηλώσεις του το 2007 πως θα είναι πρόεδρος μιας θητείας
  • Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

  • Προς το τέλος της αντεξέτασης Χριστόφια υπήρξε έντονη αντίδραση του τέως Προέδρου σε σχόλιο του δικηγόρου του Μιλτιάδη Νεοφύτου για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης την πενταετία 2008-2013.Ο τέως Πρόεδρος ανέφερε μερικά από τα έργα της κυβέρνησης του και ανέφερε πως το λάθος του ήταν που δεν ήταν πιο αποφασιστηκός και που δεν φρόντισε ώστε να προβληθεί το έργο της κυβέρνησής του.
  • Επιπλέον για το θέμα της εταιρίας New Winner υποστήριξε πως σχέσεις με την εταιρία είχε μόνο το ΑΚΕΛ, ενώ δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στην κεντρική επιτροπή του κόμματος για εσφαλμένες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία. 
  • Συγκεκριμένα ο τέως Πρόεδρος υποστήριξε πως τα 5,7 εκ. που έδωσε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στον Μιλτιάδη Νεοφύτου δεν ήταν δική του δουλειά, αλλά καθαρά δουλειά του ΑΚΕΛ

 

 

 

Δειτε Επισης

Στις φλόγες υποστατικό από τσίγκους-Επεκτάθηκε σε φοινικόδεντρα
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
Δέκα πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του ενώ έφευγαν από το τζαμί
Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας 48χρονου-Καταζητείται ένας 57χρονος
Εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους μετά από τροχαίο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Νέα απάτη με μαζική αποστολή μηνυμάτων για κρυπτονομίσματα-Πώς αποσπούν λεφτά από πολίτες (pics)
Καταγγελία στην Αστυνομία για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας από την οικογένεια του άτυχου Άλκη
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες