Ελλάδα: 7.000 αστυνομικοί σε επιφυλακή για την πορεία του Πολυτεχνείο

Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να έφυγε, τα μέτρα της Αστυνομίας όμως παραμένουν και για σήμερα με αποκλεισμούς δρόμων, χιλιάδες αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο, πορείες και φυσικά φόβους για έκτροπα και επεισόδια.


Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο» για τον εορτασμό της 43ης επετείου, ειρηνικά, περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Έτσι, μπροστά στο ανοιχτό ενδεχόμενο στις εκδηλώσεις εορτασμού να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις, στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών, διακριτικής επιτήρησης και όχι της.


Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι για καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές τα οποία θα αποτελέσουν ορμητήρια για τους κουκουλοφόρους ενώ για πρώτη φορά, προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη Βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία.


Στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων που αγγίζει τις 7.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ο Τσελίκ κατηγόρησε τον Δένδια ότι επιδιώκει να σαμποτάρει διάλογο με την Τουρκία
Επτά χρόνια ποινή φυλάκισης για τον άνδρα που σκότωσε έναν ηλικιωμένο στο Ηράκλειο
«Μπούκαρε» στο σπίτι της πρώην του για να πάρει τα παιδιά–Πάτησε το «panic button» η γυναίκα
Νέα ανάρτηση Έλον Μασκ για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα-«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις»
Ο υποψήφιος Γκλέτσος θέλει για πρόεδρο τον… Πολάκη-«Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά»
Νεαρός κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες-Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 29χρονο μοτοσικλετιστή τα ξημερώματα στην Παιανία
Τραγωδία με 27χρονη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο δωμάτιό της στο Ηράκλειο
Οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν σήμερα τις πολιτικές τους προτεραιότητες στο ΣΕΦ
Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματίστηκε αστυνομικός, έγιναν 23 προσαγωγές