Διήμερο ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας από Αναστασιάδη

 Στην Αθήνα για κατ’ ιδίαν ενημέρωση της ελλαδικής πολιτικής ηγεσίας αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταβαίνει σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιείται υπό το πρίσμα των συνομιλιών που έλαβαν χώρα την περασμένη βδομάδα στην Ελβετία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αλλά και ενόψει των τριήμερων διαπραγματεύσεων που αρχίζουν την Κυριακή στο Μον Πελεράν, με στόχο την  κατάληξη σε συμφωνία για το εδαφικό. Δηλαδή, την επίτευξη συγκλίσεων επί των κριτηρίων και την αποτύπωσή τους σε χάρτη, που θα επιτρέψει τον καθορισμό ημερομηνίας σύγκλισης πολυμερούς διάσκεψης για συζήτηση των διεθνών πτυχών του προβλήματος(σ.σ. ασφάλεια και εγγυήσεις).
Ο Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 18:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 19:30 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Προκόπη Παυλόπουλο. Το βράδυ θα δεχθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αύριο Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί σε χωριστές συναντήσεις την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τον Γενικό Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπα, τον Πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Καμμένο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλειο Λεβέντη. 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της Πέμπτης.
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»