«Ξόφλησε» και με την Αθηνά μέσω Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

Ιδιαίτερη αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκαλεί ο διορισμός της πρώην βουλευτού του ΔΗΚΟ Αθηνάς Κυριακίδου ως μέλους της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Ο διορισμός της κ. Κυριακίδου δεν περνά απαρατήρητος και ασχολίαστος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθότι αρκετοί είναι αυτοί που τον συνδέουν και τον εντάσσουν στο πλαίσιο «αποπληρωμής» ενός ακόμη… χρέους του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τα στελέχη του ΔΗΚΟ εκείνα, τα οποία τον στήριξαν προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, και τα οποία τέθηκαν με την αλλαγή της ηγεσίας του κόμματός τους και την ανάληψη της προεδρίας του ΔΗΚΟ από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, στο περιθώριο.
 
Υπενθυμίζεται ο διορισμός του πρώην γενικού γραμματέα του ΔΗΚΟ Κυριάκου Κενεβέζου στη θέση του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, καθώς και του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτη Φωτίου στη θέση του Επιτρόπου για Ανθρωπιστικά Θέματα, έπειτα από την αποχώρηση του κόμματός τους από την Κυβέρνηση. Ως γνωστό, Κυριάκος Κενεβέζος και Φώτης Φωτίου συμμετείχαν στον αρχικό κυβερνητικό σχήμα του Προέδρου Αναστασιάδη ως υπουργοί του τότε συνεργαζόμενου ΔΗΚΟ (σ.σ. του Μάριου Καρογιάν), κατέχοντας τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Παιδείας και Άμυνας, αντίστοιχα.
 
Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την Αθηνά Κυριακίδου, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και είχε δεχθεί έντονη κριτική για την περιβόητη δήλωσή της όσον αφορά το υψηλό ύψος των εξόδων που κατά την ίδια προϋποθέτει το βουλευτικό αξίωμα-επικαλούμενη τα έξοδα κομμωτηρίου-, ο χθεσινός διορισμός της ως μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έδωσε τροφή για νέα σχόλια.
 
«Ελπίζουμε τώρα να της φτάνουν τα χρήματα για το κομμωτήριο», σχολίαζαν χρήστες του facebook που πληροφορήθηκαν για το διορισμό της από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, έτσι και η κ. Κυριακίδου θα αμείβεται με το όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου τεσσάρων χιλιάδων ευρώ το μήνα. Μισθός, υψηλότερος και από τον βασικό μισθό του βουλευτή, που χωρίς τα διάφορα επιδόματα, ανέρχεται στα 3600 ευρώ.  
 
Δεν ήταν λίγοι εξάλλου, και εκείνοι που σχολίασαν την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την Επιτροπή, με σχόλιο τους στο twitter.
 
 
Στο μεταξύ, η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η νέα σύνθεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  προβαίνει σε κομματικές επιλογές και αποκλείει συστηματικά συγκεκριμένες ομάδες από δημόσιους οργανισμούς. «Έτσι, ενώ θα περίμενε κανείς πως το πρώτο κριτήριο επιλογής του θα ήταν η συνεισφορά στην παιδεία του τόπου, αντίθετα οι επιλογές του γίνονται με βάση την κομματική ταυτότητα», ισχυρίζεται η ΕΔΕΚ. «Είναι προφανές», επισημαίνει, «πως η επιλογή γίνεται με βάση σκοπιμότητες και όχι το καλώς νοούμενο συμφέρον της παιδείας».
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών