Ξυδιάς: Χωρίς εξαρτήσεις και βαρίδια του παρελθόντος η υποψηφιότητα μου για δημαρχία Γερμασόγειας, λέει ο Κ.Ξυδιάς

  Αυτοί που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα στο Δήμο Γερμασόγειας δεν μπορούν να αποτελέσουν και τη λύση του, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, λέγοντας η δική του υποψηφιότητας είναι " χωρίς εξαρτήσεις και βαρίδια του παρελθόντος.
 
Σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα του, στην παρουσία του ΓΓ του ΑΚΕΛ και του Προέδρου της ΕΔΕΚ, τα κόμματα των οποίων στηρίζουν την υποψηφιότητα του, ο Κυριάκος Ξυδιάς είπε πως "η προηγούμενη δεκαετία δεν έχει να επιδείξει κανένα απολύτως αναπτυξιακό έργο για το καλό του Δήμου και των δημοτών, αλλά αντίθετα έχει συσσωρεύσει προβλήματα "και πως "ο Δήμος έχει περιπέσει σε ανυποληψία, παρατηρούνται σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στη δημοτική υπηρεσία και έχει επιδεινωθεί σημαντικά η οικονομική του κατάσταση".
 
Ανέφερε ακόμη πως "αυτοί που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα στο Δήμο μας, αυτοί που είναι μέρος του προβλήματος, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν και τη λύση του, δεν μπορούν να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα αυτοί που διαχρονικά μας έχουν οδηγήσει σε αυτά".
 
"Η δική μας υποψηφιότητα διαφέρει από όλες τις άλλες, αφού αποτελεί την μόνη καθαρή επιλογή, χωρίς εξαρτήσεις και βαρίδια του παρελθόντος", είπε και υποδεικνύοντας πως "το έργο δεν θα είναι εύκολο" κάλεσε τους συμπολίτες του να τον εμπιστευτούν.
 
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, συνέχισε, είναι ότι μέσα από σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια, ειλικρίνεια και κυρίως με συλλογικότητα έχω τη διάθεση να δουλέψω για τη Γερμασόγεια του μέλλοντος, για την ανθρώπινη Γερμασόγεια.
 
"Μοναδικός µου στόχος είναι το συμφέρον της πόλης, η χρηστή διοίκηση και η αξιοκρατία που δυστυχώς σήμερα απουσιάζουν", είπε και πρόσθεσε ότι " η χωρίς αποκλεισμούς συλλογική εργασία είναι για μένα αρχή και αξία απαραβίαστη".
 
Ο κ.Ξυδιάς κατέθεσε επίσης το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του, "ένα πρόγραμμα με όραμα, σύγχρονο και δημοκρατικό, ένα πρόγραμμα με επιστημονική τεκμηρίωση, έτσι όπως ακριβώς επιβάλλει η εποχή μας" και ευχαρίστησε όλους τους δημότες που με τις εισηγήσεις και απόψεις τους βοήθησαν στη διαμόρφωση του.
 
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δέκα προτάσεις που αφορούν την υιοθέτηση ενός νέου εκσυγχρονιστικού μοντέλου λειτουργίας της Δημοτικής Υπηρεσίας, την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, την εξεύρεση οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων, την άμεση εφαρμογή δράσεων κοινωνικής ευαισθησίας, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και βελτίωση των επιπέδων καθαριότητας και ευπρεπισμού, την ανάπτυξη περιβαλλοντικών πολιτικών, το σχεδιασμό για αξιοποίηση των δυνατοτήτων της κοιλάδας, του υδατοφράκτη, της παραλίας και της θάλασσας, τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και κατάρτιση νέου αναπτυξιακού σχεδίου για την τουριστική περιοχή Γερμασόγειας και την ανάδειξη της ως ποιοτικό τουριστικό προορισμό, τον επανασχεδιασμό αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με παράλληλη ανάπτυξη των απαιτούμενων υποδομών και τέλος, τη βελτίωση οδικού δικτύου και ανακατασκευή πεζοδρομίων.
 
Ο κ.Ξυδιάς ευχαρίστησε, τέλος, τις πολίτικες δυνάμεις του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, καθώς και την ανεξάρτητη Κίνηση Τουριστικής Ανάπτυξης Γερμασόγειας για την ανοικτή στήριξη τους στην υποψηφιότητα του.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών