«Γλίτωσε» το φόνο εκ προμελέτης ο Ξιούρουππας – Απολογήθηκε ενώπιον δικαστηρίου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου ο Γιώργος Ξιούρουππας ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε νυχτερινό μαγαζί στη Λάρνακα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία από τη λίστα των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος αφαιρέθηκε το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και το οποίο αντικαταστάθηκε με αυτό της ανθρωποκτονίας.
Γεγονός το οποίο φαίνεται να «γλιτώνει» τον Ξιούρουππα από τα ισόβια, καθώς είναι η μόνη ποινή που προβλέπεται για το φόνο εκ προμελέτης σε αντίθεση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο Γιώργος Ξιούρουππας μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τη διάπραξη του φόνου ενώ κατά την διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου παραδέχθηκε ενοχή στις 8 από τις 9 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αφορούν παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο η κατηγορούσα αρχή ανέγνωσε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ όπου ο Ξιούρουππας πυροβόλησε και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παναγιώτη Χριστοδούλου, άλλως Καμαρκώτης - Γιώτης, 39 χρόνων από την Αραδίππου κάτοικος περιοχής Καμάρων στη Λάρνακα, πατέρας 4 παιδιών, ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα με τη διαφυγή του δολοφόνου. Επίσης σε ότι αφορά τα κίνητρα, υπενθυμίζεται ότι θύμα και θύτης είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς για υπόθεση ναρκωτικών καθώς ο Ξιούρουπας θεωρούσε ότι το θύμα τον «κάρφωσε» στην αστυνομία για αυτό και τον είχαν συλλάβει μια εβδομάδα πριν το φονικό.  

Η απολογία…

Μετά την ανάγνωση των γεγονότων, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Ρίκκος Μαππουρίδης, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής.

Όπως ανέφερε ο πελάτης του «απολογείται και μεταμελείται στο δικαστήριο και έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τις πράξεις του».

Επίσης η υπεράσπιση του Ξιούρουππα ζήτησε από το δικαστήριο όπως ληφθεί υπόψη ότι το βράδυ της δολοφονίας είχε προκληθεί από το δράστη.

Το δικαστήριο την ερχόμενη Δευτέρα θα επιβάλει τη ποινή του Ξιούρουππα.
 

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές για τη διακρατική συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση
Υπερκομματική η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για την παύση Οδυσσέα-Μήνυμα κατά της διαφθοράς
Στις φλόγες υποστατικό από τσίγκους-Επεκτάθηκε σε φοινικόδεντρα
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
Δέκα πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του ενώ έφευγαν από το τζαμί
Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας 48χρονου-Καταζητείται ένας 57χρονος
Εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους μετά από τροχαίο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Νέα απάτη με μαζική αποστολή μηνυμάτων για κρυπτονομίσματα-Πώς αποσπούν λεφτά από πολίτες (pics)