Τα σωματεία που τάχθηκαν υπέρ των αυστηρών μέτρων

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στη μάστιγα των στημένων αγώνων επιβάλλοντας βαρύτατες ποινές στα σωματεία που κατονομάζονται από την ΟΥΕΦΑ ως υπαίτια για χειραγώγηση αγώνων εμφανίστηκε στην άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ η Ομοσπονδία.
 
Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης αφού ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των σωματείων τις εξοντωτικές ποινές που εισηγείται η ΟΥΕΦΑ για πάταξη του φαινομένου, πρότεινε κάπως πιο ελαφρυντικά μέτρα, τα οποία ωστόσο είναι ικανά να βάλουν τέλος στο ζήτημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
 
Η σκληρή στάση και η αποφασιστικότητα που κράτησε η ηγεσία της ΚΟΠ για λήψη αυστηρών μέτρων επιβάλλεται να διατηρηθεί και στη συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής (θα γίνει χωρίς την παρουσία ΜΜΕ), όπου θα τεθούν προς ψήφιση τα μέτρα που προτάθηκαν.
 
Κατά τη διάρκεια της άτυπης γενικής συνέλευσης πήραν το λόγο οι πλείστοι παρόντες εκπρόσωποι των σωματείων και ακούστηκαν ατάκες με υπονοούμενα. 
 
 
Ξεκάθαρα υπέρ των αυστηρών μέτρων που πρότεινε η Ομοσπονδία τάχθηκαν ΑΕΚ, ΑΕΛ, Απόλλωνας, Ομόνοια και Σαλαμίνα. ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση ζήτησαν να κατονομάζεται μόνο η ομάδα που έχει ευθύνη και αφού φτάσει ολοκληρωμένη από την ΟΥΕΦΑ η έκθεση για τον ύποπτο για χειραγώγηση αγώνα.
 
Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης επεσήμανε πως έγινε επαφή με την ΟΥΕΦΑ ούτως ώστε να αποδίδεται ευθύνη στην ομάδα που ευθύνεται για χειραγώγηση αγώνα. Από τους εφτά αγώνες για τους οποίους στάλθηκε φάκελος από τη ΟΥΕΦΑ για παιχνίδι του κυπριακού ποδοσφαίρου φέτος μόνο στον ένα (ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα) αποδόθηκε ευθύνη στη νεοφώτιστη ομάδα.
 
Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ξεκαθάρισε πως ο μηχανισμός της ΟΥΕΦΑ ενεργοποιείται και αναζητά στοιχεία για ένα παιχνίδι μόνο όταν ο τζίρος του στοιχήματος ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ και ότι εφόσον αποδοθεί ευθύνη σε μια ομάδα, κατά 99% έχει συμβάλει στη χειραγώγηση ενός παιχνιδιού.