Έλλειψη στρατηγικής για το Brexit από την Κυβέρνηση αποκαλύπτει νέο υπόμνημα

Η βρετανική κυβέρνηση πασχίζει να διαχειριστεί τον όγκο της εργασίας που συνοδεύει τη διαδικασία προς το Brexit αλλά και την έλλειψη κοινής στρατηγικής μεταξύ των υπουργών, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που διέρρευσε στην εφημερίδα Times.
 
Το σημείωμα φέρεται να συντάχθηκε για λογαριασμό του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου και αναφέρει ότι τα βρετανικά υπουργεία εργάζονται επί περισσότερων των 500 σχεδίων δράσης που συνδέονται με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
 
Προσθέτει ότι ίσως χρειαστεί η πρόσληψη 30.000 πρόσθετων κρατικών λειτουργών για να αντιμετωπιστεί ο όγκος της εργασίας και ότι είναι πιθανό να απαιτηθεί ακόμα ένα εξάμηνο για τον καθορισμό των κυβερνητικών προτεραιοτήτων επί του Brexit.
 
Το υπόμνημα αναφέρεται επίσης σε τάση της Πρωθυπουργού Μέι να λαμβάνει η ίδια αποφάσεις και να διευθετεί μόνη εκκρεμότητες, μία τάση όμως που όπως σημειώνεται δεν μπορεί να διατηρηθεί.
 
Επισημαίνεται εξάλλου το ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των τριών υπουργών αρμοδίων για τη διεκπεραίωση του Brexit, των κ.κ. Τζόνσον, Ντέιβις και Φοξ από τη μία πλευρά και των Υπουργών Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ από την άλλη.
 
Το υπόμνημα, που φέρει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου, τονίζει ότι «δεν έχει προκύψει κοινή στρατηγική» επί του Brexit μεταξύ των υπουργείων, παρά τις εκτενείς συζητήσεις μεταξύ των μονίμων γραμματέων αυτών.
 
Κυβερνητική εκπρόσωπος αρνήθηκε την ύπαρξη επίσημου υπομνήματος, με την εφημερίδα Times να εξηγεί ότι συντάχθηκε από εξωτερικό κυβερνητικό σύμβουλο. «Δεν πρόκειται για κυβερνητική αναφορά και δεν αναγνωρίζουμε τους ισχυρισμούς που περιέχει. Είμαστε συγκεντρωμένοι στη διεκπεραίωση της δουλειάς που αφορά την υλοποίηση του Brexit και στο να το καταστήσουμε επιτυχές», είπε η εκπρόσωπος.
  

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών