Τρία χρόνια χωρίς τον Γλαυκό Κληρίδη

Το καλύτερο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη θα ήταν η επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε η κόρη του αείμνηστου πρώην Προέδρου Καίτη Κληρίδη, μετά την τέλεση του τρισάγιου για τα τρία χρόνια από το θάνατό του, στον τάφο του πατέρα της στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.
 
Στο τρισάγιο παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, Υπουργοί της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, φίλοι και συναγωνιστές του αείμνηστου Προέδρου.
Σε σύντομη δήλωσή της μετά το τρισάγιο, η κ. Κληρίδη ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και την εκτίμηση που δείχνει προς τον πατέρα της, γεγονός που το εισπράττει συνεχώς, όπως είπε.
«Νιώθω πολύ χαρούμενη διότι πιστεύω ότι προχωρούμε προς λύση, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του κ. Αναστασιάδη και το καλύτερο μνημόσυνο που θα μπορούμε να κάνουμε για τον πατέρα μου είναι να λύσουμε το Κυπριακό, να δούμε την Κύπρο επανενωμένη, όπως την ήθελε και αυτός», ανέφερε.
Ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας, Παντελής Κούρος, είπε πως ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ένας άνθρωπος με ανατροφή, με ευγένεια, με καλοσύνη και ήθος που ξεχώριζε τους ανθρώπους με αυτά τα χαρακτηριστικά και όχι με βάση την προέλευσή τους είτε αυτή ήταν ιδεολογική είτε κομματική. Ήταν πατριώτης και δημοκράτης και έδωσε τον εαυτό του για να βοηθήσει την πατρίδα του, αλλά δυστυχώς έφυγε με το παράπονο ότι δεν κατάφερε να επανενώσει την Κύπρο, σημείωσε. Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να κατορθώσει να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο λαός στη γη των προγόνων του.
Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο twitter, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έγραψε: «Να φέρουμε στον τόπο μας την ειρήνη. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη».

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς