ΠτΔ: Απαιτειται ενότητα για την επανένωση

Aπαιτείται αυτές τις κρίσιμες ώρες η ενότητα προς το στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε ομιλία του στην τελετή διορισμού του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι "αυτές οι ώρες είναι κρίσιμες" και πρόσθεσε ότι μέσα από την προσπάθεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος πρέπει να εμπεδώσουμε με την ανοχή τη διαφορετικότητα.
 
Αυτό που έχει σημασία, τόνισε, είναι “να κατανοήσουμε όλοι ότι απαιτείται αυτές τις κρίσιμες ώρες η ενότητα ως προς το στόχο και ο στόχος είναι ένας: Να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, να την επανενώσουμε και να την καταστήσουμε ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία θα μπορούν να συμβιώνουν και οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι και η πολυπολιτισμικότητα του πληθυσμού μας, έτσι ώστε να μην έχουμε την ελάχιστη διαφορά από ό,τι συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης”.
 
Απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής, είπε ότι η Παιδεία μας, η οποία δεν είναι άλλη από την ελληνική παιδεία με όλα τα χαρακτηριστικά του ανθρωπισμού που τη διακρίνουν, θα είναι ”αρμοδιότητα δική σας, ακόμη και εάν κατ’ ευχή εξευρεθεί λύση, διότι η αρμοδιότητα της εκπαίδευσης, η αρμοδιότητα του πολιτισμού, η αρμοδιότητα της προσήλωσης στις παραδόσεις και στην ιστορία θα παραμένει στην πολιτεία από την οποίαν προέρχεστε και προερχόμαστε - και αντίστοιχα θα υπάρχει και στην τουρκοκυπριακή πολιτεία”.
 
Η πατρίδα και ο λαός μας συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αξίζουν πολύ “από ό,τι ενδεχόμενα οι κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες που πολλές φορές μπορεί να μολύνουν την απόλυτα σεβαστή θέση της διαφορετικής άποψης”. 
 
Αυτό που έχει σημασία, υπογράμμισε, “είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι απαιτείται αυτές τις κρίσιμες ώρες η ενότητα ως προς το στόχο και ο στόχος είναι ένας: να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, να την επανενώσουμε και να την καταστήσουμε ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα μπορούν να συμβιούν και οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι και η πολυπολιτισμικότητα του πληθυσμού μας, έτσι ώστε να μην έχουμε την ελάχιστη διαφορά από ό,τι συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης”.
 
Και αν αυτό συμβαίνει σήμερα με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους όταν βρίσκονται σε χώρες της ΕΕ ή του εξωτερικού, “γιατί αυτό να μην επισυμβαίνει και στην ιδιαίτερη μας πατρίδα;”
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει να προβληματιζόμαστε από το τι συμβαίνει στις διεθνείς εξελίξεις και το ποιες είναι οι συμπεριφορές των γειτόνων μας, “για αυτό και πρέπει να δούμε πώς αποτρέπουμε κινδύνους που μπορεί να φαντάζουν απόμακροι αλλά την ίδια ώρα είναι και εξίσου άμεσοι ή θέτουν σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον της ελληνοκυπριακής κοινότητας, ακόμη και της τουρκοκυπριακής”.
 
Στην ομιλία του, ο κ. Αντωνίου είπε ότι η νέα Επιτροπή επιφορτίζεται με την ευθύνη για την υλοποίηση του νέου συστήματος διορισμών, αφού εντός του 2017 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις με βάση τα αποτελέσματα των οποίων τον Φεβρουάριο του 2018 θα καταρτιστεί ο πρώτος κατάλογος διορισίμων.
 
“Αποτελεί πρόκληση για μας να εργαστούμε ώστε να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ομαλότητα η μετάβαση στο νέο σύστημα διορισμών και να εφαρμοστεί χωρίς κανένα πρόβλημα”, είπε.
 
Διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα εργαστεί με σύνεση και συναίνεση δίδοντας το άπαν των δυνάμεών της για να φέρει εις πέρας το έργο που της ανατέθηκε.
 
Αρχές της Επιτροπής, είπε, θα είναι η αντικειμενικότητα, η αμεροληψία και η αξιοκρατία και η Επιτροπή θα αγωνιστεί ώστε να υπάρχει ευνομία και ομαλότητα και συνθήκες κατάλληλες για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου και την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών