Τσαβούσογλου: Ποιοί είστε εσείς που θα πετάξετε την Τουρκία από την ΕΕ;

Έχουμε κουραστεί κάθε δυο και τρεις ένας Υπουργός Εξωτερικών χώρας της ΕΕ να βγαίνει και να συμπεριφέρεται με προσβλητικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που είχε στην Άγκυρα με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Γουόλτερ Στέινμερ. “Κάθε μέρα ένας ΥΠΕΞ βγαίνει και λέει θα πετάξει την Τουρκία από την ΕΕ, ποιος είσαι εσύ και θα πετάξεις στην Τουρκία;”, είπε ο Τούρκος Υπουργός. 
 
Ο κ. Τσαβούσογλου είπε συγκεκριμένα ότι τον τελευταίο καιρό έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό δηλώσεις κάποιων Υπουργών Εξωτερικών ή αξιωματούχων ευρωπαϊκών χωρών για τερματισμό των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ. “Το αίτημα του τουρκικού λαού από εμάς είναι αντί να αφήσουμε εκείνους να κάνουν αυτό το βήμα, να τερματίσουμε εμείς τις διαπραγματεύσεις. Εμείς αυτή τη δύσκολη διαδικασία μπορούμε να την ξεπεράσουμε μόνο με βήματα βασισμένα στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Γιατί να δημιουργήσουμε εμείς θέμα με την ΕΕ στα καλά καθούμενα”, ανέφερε. 
 
Για το θέμα του δημοψηφίσματος, είπε ότι κάθε μέρα ένας Υπουργός Εξωτερικών βγαίνει στα μέσα της χώρας του και λέει να πετάξουμε την Τουρκία από την ΕΕ κ.λπ. “Ποιος είσαι εσύ και θα πετάξεις την Τουρκία; Εσύ άλλωστε δεν έχεις αρμοδιότητα για να αποφασίσεις κάτι τέτοιο. Γι αυτό χρειάζεται ομοφωνία. Κι εμείς λέμε ότι αυτή τη συμπεριφορά δεν την αξίζουμε. Επομένως γι αυτή την απόφαση θα ρωτήσουμε το λαό μας και ο λαός μας θα αποφασίσει. Έχουμε πραγματικά κουραστεί πλέον κάθε δυο και τρεις να συμπεριφέρονται με αυτό τον προσβλητικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας”, ανέφερε. 
 
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι έχουν προσδοκίες από τη Γερμανία. “Πάνω από όλα δεν επιθυμούμε οι τρομοκράτες του ΡΚΚ να κυκλοφορούν ελεύθερα στη Γερμανία”, ανέφερε. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Politico: Αναστολή αποστολής πυραύλων από ΗΠΑ προς Ουκρανία λόγω συρρίκνωσης αποθεμάτων
Ένας νεκρός σε επιδρομές της Ρωσίας με drones στο Χάρκοβο
Το Ιράν εξετάζει ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από την Κίνα
Αγοράκι δύο ετών εντοπίστηκε νεκρό σε αυτοκίνητο στην Ισπανία λόγω της ζέστης
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα