Η απάντηση του Χριστάκη για την μη κλήση Αλωνεύτη

Για το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ, τη συνέχεια της προσπάθειας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και την κριτική που δέχθηκε για το γεγονός πως έμεινε εκτός ομάδας ο Στάθης Αλωνεύτης μίλησε στο ραδιόφωνο του «Άστρα» και τη συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου ο Χριστάκης Χριστοφόρου.
 
Για το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ: "Θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολο το έργο μας αν πετυχαίναμε νωρίτερα τέρμα. Θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε πολλά τέρματα, όπως θέλει ή υπολόγιζε ο κόσμος. Δυστυχώς δεν σκοράραμε νωρίς και άγχωσε λίγο τους παίκτες, ειδικά μετά την ισοφάριση. Αλλά ευτυχώς οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν θετικά, είχαν αυτοπεποίθηση και θέληση και κατάφεραν να πετύχουν άλλα δυο γκολ. Μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα".
 
Αν υπήρξε υποτίμηση του αντιπάλου: "Όχι καθόλου. Και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι. Είναι αρκετοί που δεν έχουν και φουλ παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν υπήρξε υποτίμηση. Στο κάτω-κάτω ποιοί είμαστε εμείς να υποτιμάμε οποιοδήποτε αντίπαλο;".
 
Για τη συνέχεια: "Κάποιες ομάδες όπως για παράδειγμα η Ισλανδία, έκαναν ένα πλάνο που ξεκίνησε να αποδίδει στα τέσσερα χρόνια, με μια ανανεωμένη ομάδα που στην αρχή είχε πολλές αποτυχίες. Μετά με την εμπειρία και την ομοιογένεια είναι η ομάδα που έγινε τώρα. Τήρησε με ευλάβεια ένα μακροχρόνιο πλάνο. Το ίδιο και το Βέλγιο τα προηγούμενα χρόνια. Άρα οτιδήποτε γίνεται δεν είναι τυχαίο. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι γιατί στην Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα υπάρχει κοινή φιλοσοφία σε όλες τις Εθνικές και ανταλλαγή απόψεων".
 
Για την κριτική που δέχθηκε και αν ευσταθούν οι πληροφορίες για «διαφορές» με τον Στάθη Αλωνεύτη: "Για οτιδήποτε είναι μεταξύ εμένα και των παικτών νομίζω είναι καλύτερα να το κρατήσουμε μεταξύ μας. Αν απαντήσω για τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή σίγουρα υπάρχουν αρκετοί άλλοι παίκτες - να μην αναφέρω ονόματα - που θα μπορούσαν να είναι στην Εθνική και θα μπορούσατε να με ρωτήσετε και γι' αυτούς. Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Προς Θεού με κανένα δεν υπάρχει σκοπιμότητα".
 
Για τον κόσμο: "Είναι χαρά μας και όταν μου λέτε ότι γίνεται κριτική, εγώ χαίρομαι γιατί σημαίνει υπάρχει ενδιαφέρον. Η Εθνική είναι η ομάδα όλων μας και βλέπουμε το ενδιαφέρον του κόσμου. Φυσικά ο κόσμος θα ενδιαφερθεί περισσότερο όταν έρθουν οι επιτυχίες".