Εξευτελισμό σε βάρος τυφλού καθηγητή από το κράτος, καταγγέλλει η οικογένειά του

  Διάκριση σε βάρος τυφλού καθηγητή ελληνικής φιλολογίας από το Υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλει η οικογένειά του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οικογένεια του Μάριου Κασουλή, διορισμένου στο Γυμνάσιο Λευκάρων ως συμβασιούχος τα τελευταία 5,5 χρόνια, ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει σήμερα την πιο εξευτελιστική συμπεριφορά κατά ατόμου με αναπηρία.

Όπως εξήγησε η αδερφή του Λουκία Κασουλή μιλώντας στο Ρεπόρτερ online, τον Ιούλιο του 2016 η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας απέστειλε επιστολή στον αδερφό της, με την οποία του πρόσφερε διορισμό υπό δοκιμασία, στη μόνιμη θέση Καθηγητή Φιλολογικών μαθημάτων, από την 1η Σεπτεμβρίου 2016.  Σημειώνεται ότι στην επιστολή, η μόνη ιατρική βεβαίωση που ζητούσαν ήταν αυτή της ακτινογραφίας θώρακος η οποία και εστάλη.

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, απέστειλε επιστολή επίσημου  διορισμού στον Μάριο Κασουλή στην θέση του καθηγητή με ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια του καθηγητή, στις 21 Οκτωβρίου η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, έστειλε επιστολή, με την οποία πληροφορούσε τον Μάριο Κασουλή ότι οι Ιατρικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Λάρνακας συστήνουν επανεξέταση  προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά του για τη θέση του καθηγητή, παραπέμποντάς τον σε Ψυχίατρο, Νευρολόγο και Ψυχολόγο και ζητώντας  σχετική έκθεση  από τον επιθεωρητή του σχολείου.

 

«Ο Μάριος εξετάσθηκε στις 10 Νοεμβρίου από ψυχίατρο χωρίς να διαπιστωθεί η οποιαδήποτε ψυχική διαταραχή. Τώρα, περιμένουμε την ημερομηνία συνάντησης για τον ψυχολόγο και νευρολόγο.

Η εξέλιξη αυτή βρίσκει τον καθηγητή Μάριο Κασουλή αλλά και την οικογένειά του σε πλήρη απογοήτευση για τον τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Δημόσιες Υπηρεσίες της, αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. «Ζήσαμε και ζούμε τον πλήρη εξευτελισμό της αξιοπρέπειας και συμπεριφοράς απέναντι σε άτομο με αναπηρία, το οποίο από τον Σεπτέμβριο του 2016 παραμένει απλήρωτος μέχρι να έχουν την τελική γνωμάτευση των Ιατρικών Υπηρεσιών. Δεν ξέρουμε που να στραφούμε για το αυτονόητο. Για το σκοπό αυτό, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων  σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά όχι μόνο τον Μάριο αλλά και όλους τους ανθρώπους με αναπηρία» καταλήγει η αδερφή του Μάριου Κασουλή.
 
Διαβάστε επίσης:

Μάριος Κασουλής: Ο τυφλός καθηγητής που διδάσκει με τα μάτια της ψυχής...

Δειτε Επισης

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ