H εκτελεστική της ΚΟΠ "σφραγίζει" τα σκληρά μέτρα Κουτσοκούμνη

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα (14/11) η άτυπη γενική συνέλευση που αφορούσε το θέμα των φακέλων της ΟΥΕΦΑ σχετικά με ύποπτα για χειραγώγηση παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος. Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν σε συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ το απόγευμα της Τρίτης (15/11). 
 
Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επεσήμανε ότι από την UEFA τους ειπώθηκε ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι κατεστραμμένο και δεν ληφθούν μέτρα τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και αποκλεισμός ομάδων από την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ανάγνωσε τις βαρύτατες ποινές στις ομάδες, που αναφέρονται από την UEFA ως υπαίτιες για χειραγώγηση αγώνων, όπως ήρθε η εντολή από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και ακολούθως τι προτείνει ο ίδιος για αντιπρόταση.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο, ρίχνοντας ευθύνες στον πρόεδρο της ΚΟΠ που επέτρεψε σε ομάδα με πέντε φακέλους να έρθει πρώτη κατηγορία. Έντονα αντέδρασαν και οι πρόεδροι των υπόλοιπων ομάδων. Υπέρ της διατήρησης των ποινών που προτείνει η UEFA τάχθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης.