Κολομβία: Η Κυβέρνηση δημοσιεύει τροποποιημένο κείμενο της ειρηνευτικής συμφωνίας

Η Κυβέρνηση της Κολομβίας δημοσίευσε την τροποποιημένη ειρηνευτική συμφωνία με τους μαρξιστές επαναστάτες FARC τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να βρει μεγαλύτερη υποστήριξη για τον τερματισμό της διένεξης 52 χρόνων, αφότου το αρχικό κείμενο της συμφωνίας απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα εν μέσω αντιδράσεων ότι ευνοούσε υπερβολικά τους επαναστάτες.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το διευρυμένο και πολύ τεχνικό κείμενο των 310 σελίδων φαίνεται να εμπεριέχει μόνο μικρές τροποποιήσεις από το αρχικό κείμενο, όπως το ότι ξεκαθαρίζει τα δικαιώματα ιδιωτικής ιδιοκτησίας και δίνει πιο πλήρεις λεπτομέρειες για το πως οι επαναστάτες θα περιοριστούν σε αγροτικές περιοχές για τα εγκλήματα που θα διέπραξαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Η Κυβέρνηση και η οργάνωση FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), που διαπραγματεύονται την συμφωνία εδώ και τέσσερα χρόνια στην Αβάνα, ανακοίνωσαν ότι το νέο έγγραφο ενσωματώνει προτάσεις της αντιπολίτευσης, των θρησκευτικών ηγετών και άλλων για τερματισμό της διένεξης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άνω των 220.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.


Ουσιαστικές αλλαγές όπως ποινές φυλάκισης για τους ηγέτες των επαναστατών και απαγόρευση να κατέχουν δημόσιο αξίωμα δεν συμπεριλήφθηκαν. Αυτό πιθανόν να προκαλέσει το θυμό του πρώην Προέδρου της χώρας Άλβαρο Ουρίμπε, ο οποίος ηγήθηκε της καμπάνιας εναντίον της αρχικής συμφωνίας.


Ο Πρόεδρος της χώρας Μανουέλ Σάντος, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον περασμένο μήνα για τις προσπάθειες του να τερματίσει την διένεξη ελπίζει να ενώσει το διχασμένο έθνος και η νέα συμφωνία να τύχει ευρείας υποστήριξης.


«Είμαστε πεπεισμένοι ότι διαβάζοντας ολόκληρο το κείμενο θα επιτρέψει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και γνήσια κατανόηση του τί έχει συμφωνηθεί και να δει κανείς ότι οι αλλαγές, διευκρινίσεις και προσαρμογές στη νέα συμφωνία την ενισχύουν και απαντούν στις ανησυχίες και τις εισηγήσεις που έχουν γίνει από διάφορους τομείς της κοινωνίας», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών την Δευτέρα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό