Γιάννης Πολίτης- Ο 23χρονος «Συλλέκτης στιγμών»

Τα αποφθέγματά του παραπέμπουνσε συγκινήσεις και συναισθήματα που μπορεί να ένιωσε ο καθένας από εμάς. Χαρά, Θλίψη και Αγάπη είναι τα τρία δυνατά συναισθήματα που διαχωρίζουν τα αποφθέγματα.
 
Ένας νεαρός όπως όλους, που η αγάπη του για το γράψιμο, η ευαισθησία του αλλά και ανάγκη να την εξωτερικεύσει οδήγησαν στα σημερινά αποτελέσματα.
 
Ο Γιάννης Πολίτης, ένας 23χρονος νέος, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Κατάφερε πριν από ένα μήνα περίπου να κυκλοφορήσει, το πρώτο βιβλίο με τίτλο, «Συλλέκτης στιγμών» και μιλάει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ online για την πορεία του, τα κίνητρα και τους λόγους που ώθησαν στη δημιουργία του βιβλίου.

 

 

 


 
Έχεις καταφέρει να περάσεις σε μια μικρή κοινωνία αλλά και στην Ελλάδα μέσω των posts, σε Facebook και Instagram τα δικά σου μηνύματα  διαμέσου των αποφθεγμάτων. Υπήρχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου;
 Όχι δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Απλά μοιραζόμουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου μαζί με το κόσμο. Δεν επιδίωξα τίποτα συνειδητά ούτε είχα κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο. Το «κίνητρο» μου αν θέλεις, ήταν να βοηθήσω μέσα απ’ το γράψιμο, όσο μπορούσα, κάποιους ανθρώπους που ίσως να είχαν τους ίδιους προβληματισμούς και έχουν περάσει από παρόμοιες καταστάσεις.
 
Ποια οι σχέση σου με τους Έλληνες Celebrity; Υπάρχουν αρκετοί σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις σου που προωθούν τη δουλειά σου. Πως δημιουργήθηκαν αυτές οι σχέσεις;
 Δεν είναι θέμα προώθησης. Οι followers και ο ορισμός Celebrity τουλάχιστον για μένα, είναι αρκετά εικονικός. Άμα είσαι καλός άνθρωπος προβάλλεις ότι θεωρείς πως αξίζει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Και εγώ απλά είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με πολύ καλούς ανθρώπους που τυγχάνει να θεωρούνται «αναγνωρίσιμοι». Το ότι με βοήθησαν με τον τρόπο τους φυσικά και το εκτιμώ, όπως επίσης εκτιμώ και τον οποιοδήποτε αναγνώστη κοινοποιεί κάτι δικό μου. Η χαρά είναι η ίδια και στις δυο περιπτώσεις.


Από ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις ; Είναι μια κρυφή ανάγκη σου να μεταφέρεις μηνύματα μέσω του γραπτού λόγου ;
 Άρχισα να γράφω όταν ήμουν 20χρονών. Αν και πάντα ήμουν ένας από τους καλούς μαθητές στο σχολείο ποτέ δεν μου περνούσε απ’ το μυαλό να αρχίσω να γράφω. Ήταν κάτι που ήρθε από μόνο του στη πορεία και έγινε ένα με το μέσα μου. Γράφω αρχικά γιατί το θεωρώ όπως σωστά είπες, ότι το έχω ανάγκη. Εγώ για μένα. Τα περισσότερα απ’ τα πράγματα που γράφω τα κάνω για να τα κατανοήσω πρώτα απ’ όλα εγώ ο ίδιος και να πράξω ανάλογα.
 
Υπάρχει κάποιο προσωπικό γεγονός που σηματοδότησε την πορεία αυτή ;
 Τίποτα συγκεκριμένο. Και εγώ όπως όλοι μας έχουμε καθημερινά προβλήματα και καθημερινά εμπόδια. Άρχισα από μια στιγμή έμπνευσης. Είδα πως αυτό βοηθούσε το Γιάννη και τότε το προσάρμοσα στη προσωπικότητα μου.
 
Θυμάσαι το πρώτο σου απόφθεγμα; Υπήρχε κάποια ιστορία ή κάποιο γεγονός πίσω από αυτό ;
 Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι το πρώτο μου απόφθεγμα. Όλα τα κείμενα που γράφω έχουν πίσω τους μια ιστορία. Είτε αυτή είναι δική μου, ή κάποιου από τον περίγυρο μου αλλά ακόμη και αναγνωστών  μου που διηγούνται δικές τους καταστάσεις και έχει τύχει πολλές φορές να εμπνευστώ μέσα απ’ αυτές. Θεωρώ πως σαν άτομο αν υπάρχει κάτι που ονομάζεται «χάρισμα» στη δική μου περίπτωση είναι να μπορώ να ταυτίζομαι εύκολα με τους ανθρώπους και να μπορώ να κάνω «εισβολή», όποτε μου το επιτρέψουν, στην κοσμοθεωρία τους.

Πως προέκυψε το βιβλίο «Συλλέκτης Στιγμών»; Ήταν κάτι που προϋπήρχε στο μυαλό σου ή αποτελεί τυχαίο γεγονός λόγω και των αποφθεγμάτων που κοινοποιούσες στο διαδίκτυο;

Το βιβλίο «Συλλέκτης Στιγμών» προέκυψε τυχαία μιας και ο κόσμος παραπάνω το επιζητούσε συνεχώς. Όποτε κατάφερα να συλλέξω όλα όσα έγραψα μέσα σε ένα αρχείο. Και στη συνέχεια από μόνος μου άρχισα να σκέφτομαι όλα όσα χρειάζεται για να υλοποιηθεί ένα βιβλίο. Ένα βιβλίο όμως που είχα ως στόχο και σκοπό μιας και θα το δημιουργούσα να είναι διαφορετικό απ’ τα υπόλοιπα. Δεν σημαίνει αυτό πως το διαφορετικό ισούται με το καλύτερο, αλλά τουλάχιστον να είναι κοντά στο τι εγώ θεωρώ αξιόλογο.
 
Ποιες είναι αντιδράσεις του κόσμου- αναγνώστες σου ;

 Οι αναγνώστες που έχουν προμηθευτεί το βιβλίο μου απ’ ότι φαίνεται με τα όσα μου στέλνουν, το έχουν λατρέψει και αυτό με κάνει διπλά χαρούμενο. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι διάφορα κομμάτια του εαυτού μου μαζεμένα. Είναι στιγμές. Συλλεκτικές στιγμές. Όχι μόνο δικές μου αλλά και όσον τις έχουν ζήσει. Έχω δει ανθρώπους να υπογραμμίζουν και άλλους να βάζουν σελιδοδείκτες. Άλλους να μου λένε πως είναι το αγαπημένο βιβλίο που έχουν διαβάσει μέχρι στιγμής και ποτέ δεν το αποχωρίζονται μιας και είναι κάτι που θα τους ακολουθεί για πάντα και θα το ανοιγοκλείνουν συνεχώς.
 
Τέλος, έχω πάρει πολύ όμορφα σχόλια για τις μικρές ιστορίες που έχω γράψει και για να είμαι ειλικρινής ήμουν λίγο αγχωμένος για τις κριτικές των συγκεκριμένων. Όχι ότι δεν πιστεύω πως είναι καλές, απλά δεν με έχει συνηθίσει ο κόσμος σε κάτι λίγο πιο μεγάλης «ακτίνας» και απ’ τα σχόλια αυτό για μένα ήταν μια μικρή ανακούφιση.
 

Ποια μηνύματα θέλεις να αφήσεις μέσα από το βιβλίο σου προς τους αναγνώστες; Είσαι έτοιμος για δεύτερο βιβλίο;
Θέλω οι αναγνώστες μου να καταλάβουν ότι τα πάντα είναι εφικτά. Αρκεί να θέτεις στόχους και όνειρα. Θέλω να καταλάβουν πως ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστά χαρίσματα. Απλά κάποιοι τα βρίσκουν γρήγορα ενώ άλλοι πρέπει να ψάξουν λίγο πιο βαθιά για να τα βρουν. Θέλω να τολμάνε και να ζούνε τη κάθε τους στιγμή. Να αποθηκεύουν τις συλλεκτικές και να θυμούνται στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα όσα πέρασαν γιατί τους έφεραν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα. Τέλος και το πιο σημαντικό, θέλω να μάθουν να αγαπάνε τον εαυτό τους. Να αλλάξουν ότι θεωρούν ότι μπορεί να αλλάξει αλλά προπάντων να αγαπάνε το μέσα τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

 


 

Δειτε Επισης

Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική