Η Κλίντον κατηγόρησε τον διευθυντή του FBI για την ήττα της στις εκλογές

Η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για την ήττα που υπέστη στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου σε μια τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με τους μεγαλύτερους χορηγούς της προεκλογικής της εκστρατείας, σύμφωνα με δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στη διάσκεψη.
 
Κατά την τηλεδιάσκεψη με υποστηρικτές της χθες, η Χίλαρι Κλίντον, που έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ μετά την ήττα της, είπε πως η εκστρατεία της και το Δημοκρατικό κόμμα συγκέντρωσαν 900 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις δωρεές 3 εκατομμυρίων χορηγών, ανέφεραν οι δύο συμμετέχοντες που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
 
Η υποψήφια των Δημοκρατικών εξήγησε ότι ο Κόμεϊ ευθύνεται για την ήττα της αφού εκείνος αποφάσισε να στείλει την επιστολή στο Κογκρέσο λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές στην οποία ανακοίνωνε ότι θα άνοιγε εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης με την ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών από το 2009 έως το 2012.
 
Ο ίδιος ο Κόμεϊ, μια εβδομάδα αργότερα ανακοίνωσε ότι εξέτασε τα email και συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να ασκηθούν διώξεις στην πολιτικό, ωστόσο η πολιτική ζημιά είχε ήδη γίνει.
 
Η Χίλαρι Κλίντον επισήμανε στους δωρητές ότι ο αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλλεύτηκε και τις δύο ανακοινώσεις του διευθυντή του FBI προκειμένου να επιτεθεί σε εκείνη, βάσει των όσων είπαν οι δύο συμμετέχοντες στο Reuters.
 
Αν και η δεύτερη επιστολή την απάλλαξε από οποιοδήποτε παράπτωμα, η Κλίντον εξήγησε ότι το γεγονός αυτό ενίσχυσε την ιδέα στους υποστηρικτές του Τραμπ ότι το σύστημα λειτουργεί υπέρ της και τους κινητοποίησε να πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια