Πυρ και μανία οι κυβερνητικοί ιατροί με τις δηλώσεις του Υπ.Υγείας

Η Παγκύπρια Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) εκφράζει έκπληξη για δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, ότι οι ιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως «κατώτερα όντα» και τους συμπεριφέρονται ως να είναι «μπελάς».
 
Σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι “ο Υπουργός Υγείας για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να αποφύγει τον πειρασμό και κρίνει, καταφέρεται, εναντίον των ιατρών των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, καταλογίζοντας τους συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν συνάδουν με το ιατρικό λειτούργημα, αλλά ούτε και με στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, που στιγματίζουν και θίγουν την ολότητα του ιατρικού κόσμου”.
 
“Αν αυτά που καταγγέλλει ο Υπουργός Υγείας αληθεύουν, τότε οι ευθύνες του είναι ασήκωτες, αφού σαν πολιτικός προϊστάμενος δεν έλαβε οποιαδήποτε μετρά έναντι όσων συμπεριφέρονται με ανάρμοστο τρόπο, όπως εξάλλου επιβάλλεται, αλλά τα ανέχτηκε”, προσθέτει.
 
Αναφέρει επίσης ότι “κατηγορίες και δηλώσεις τέτοιου τύπου θεωρούνται από πλευράς της Συντεχνίας, σκόπιμη παραποίηση της πραγματικότητας, για χάριν εντυπώσεων και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και το χειρότερο από όλα, δυναμιτίζουν το καλό κλίμα στο διάλογο που εμείς επιδιώξαμε και τυχόν διακοπή και καταπόντιση του, θα βαραίνουν εξολοκλήρου τον ίδιον”.
 
Η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών καλεί τον Υπουργό άμεσα να ανακαλέσει τις απαράδεκτες, όπως αναφέρει, δηλώσεις του, οι οποίες “προσβάλλουν το σύνολο των μελών μας, των ιατρών του Δημόσιου Τομέα Υγείας”.
 
“Τέτοιου τύπου κατηγορίες και γενικεύσεις προς ολόκληρο το σώμα των ιατρών του δημοσίου για ενδεχομένως τυχαία μεμονωμένα περιστατικά δεν μπορούν να γίνουν  αποδέκτες με κανένα τρόπο”, προσθέτει η ΠΑΣΥΚΙ.
 
Η ΠΑΣΥΚΙ δηλώνει ότι “αν και εφόσον υπάρχουν αποδεδειγμένα τέτοιες συμπεριφορές τις καταδικάζει και ζητεί την τάχιστη διερεύνηση τους και απόδοση ευθυνών”, προσθέτοντας ότι “με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η γενίκευση και η στοχοποιήση του σύνολο των ιατρών”.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πυρά ACCEPT σε Χατζηγεωργίου ότι συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το ΕΛΑΜ
Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Βλάβη σε αγωγό από μπάζωμα άφησε χωρίς νερό την Πάφο-Τη Δευτέρα αποκαθίσταται πλήρως το πρόβλημα
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ-«Ήρθε για να μείνει» το μήνυμα του υπουργού Υγείας
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»