Πάλεψε, νίκησε και χειροκροτήθηκε η Εθνική Κύπρου

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, πέτυχε η Εθνική Κύπρου απέναντι στο Γιβραλτάρ με 3-1. Αν και η ανωτερότητα της Εθνικής μας ήταν εμφανής, δεν επιδείκνυε ωστόσο ότι μπορούσε να απειλήσει αποτελεσματικά τους φιλοξενούμενους. Η ισοφάριση στο δεύτερο μέρος του αγώνα δεν έδειξε να  αλλάζει τη ροή του παιχνιδιού, με τον Πιέρο να δίνει ξανά προβάδισμα για την Εθνική και τον Σιέλη στο τέλος να σφραγίζει τη νίκη επί του Γιβραλτάρ. Αξιοσημείωτα είναι επίσης τα τέρματα και για τους τρεις σκόρερ της ομάδας, Λαίφη, Πιέρο και Σιέλη, αφού πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με τη φανέλα της Εθνικής.


Μπροστά στο σκορ με Λαίφη
Αν και είχε την υπεροχή της μπάλας με το ξεκίνημα του αγώνα η Εθνική Κύπρου, δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Γιβραλτάρ. Κοντά στο γκολ έφθασαν οι φιλοξενούμενοι στο 23’  με την κεφαλιά του Κασκιάρο να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Παναγή. Οι προσπάθειες της Εθνικής μας καρποφόρησαν στο 29’, με τον Λαίφη να στέλλει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Χριστοφή, η μπάλα βρήκε στο «τείχος» των αντιπάλων με την κόντρα να ευνοεί τον Λαίφη, κάνοντας με ευκολία το 1-0.  


Η ισοφάριση δεν τους τρόμαξε…   
Με το καλημέρα του δεύτερου ημιχρόνου, ήρθε και η απάντηση  από το Γιβραλτάρ στο 51’, με τον Κασκιάρο να εκμεταλλεύεται τα αμυντικά λάθη της Εθνικής μας και να κερδίζει με κεφαλιά τον Παναγή, ο οποίος δεν κατάφερε προηγουμένως να συγκρατήσει την μπάλα. Ξανά μπροστά στο σκορ έβαλε την Εθνική Κύπρου στο 65’ ο Πιέρος Σωτηρίου, που με ωραίο συρτό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Ιμπραίμ του Γιβραλτάρ. Τον αγώνα «καθάρισε» ο Σιέλης στο 87’, που με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.  


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Κύπρος: Παναγή, Δημητρίου, Λαϊφης, Σιέλης, Χαραλάμπους, Αρτυματάς, Κάστανος, Χ. Κυριάκου, Εφραίμ, Σωτηρίου, Χριστοφή.
Γιβραλτάρ: Ιμπραϊμ, Γκαρσία, Μπάρνετ, Κασιάρο, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Μπάρτον, Γουόλκερ, Κ. Κασιάρο, Λ. Κασιάρο, Καμπρέρα