Μπουρτζιού: Ο Αναστασιάδης ζήτησε χρόνο να διαβουλευθεί με Αθήνα και ε/κ κόμματα

Σε κατ` ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες απόψε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ανάγκη, σε αυτό το κρίσιμο στάδιο που βρίσκονται οι διαβουλεύσεις, να έχει χρόνο μιας βδομάδας για να διαβουλευθεί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τα ε/κ πολιτικά κόμματα και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησε. Αυτό δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπός του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρζιού.
 
Μιλώντας στους τ/κ δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Μοντ Πελεράν, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πενθήμερης διαδικασίας, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο κ. Μπουρτζιού είπε επίσης ότι σημειώθηκε μερική πρόοδος στα κριτήρια επί του εδαφικού.
 
Οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Ακιντζί εξέφρασε το ίδιο αίτημα για αναβολή χρόνου για να διαβουλευθεί με τον κ. Ερντογάν είναι αναληθείς, πρόσθεσε.
 
Ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι έκαναν όλες τις προετοιμασίες ως τ/κ ομάδα, ώστε στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε στην Κύπρο, να ολοκληρώσουν αυτή τη δουλειά απόψε, και όλες οι διαπραγματεύσεις, οι διαβουλεύσεις ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Απόψε, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε και είχε κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, κατά την οποία ζήτησε μία εβδομάδα χρόνο για να διαβουλευθεί και με την Αθήνα, τον κ. Τσίπρα και με τα ε/κ πολιτικά κόμματα. “Δεν μας έκανε πολύ ευτυχισμένους αυτό το αίτημα αλλά σίγουρα εάν προχωρήσουμε σε έναν συνεταιρισμό στο μέλλον και τον δημιουργήσουμε με πολιτική βούληση, δεν θέλαμε να απογοητεύσουμε τον συνομιλητή μας, τον κ. Αναστασιάδη. Σκεφτήκαμε ότι σίγουρα αυτό θα τον κάνει να αισθανθεί πιο άνετα”.
 
Συμφώνησαν, ανέφερε, χωρίς να τίθεται θέμα καθυστέρησης ή αναβολής, σε μια νέα ημερομηνία που συμφωνήθηκε, από εκεί όπου έμειναν, με το ίδιο σχήμα (format) και τους ίδιους στόχους να συνεχίσουν.
 
Αναφερόμενος στη μερική πρόοδο στη διαβούλευση για τα κριτήρια του εδαφικού ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι μόλις κλείσουν αυτά τα κριτήρια, καθοριστεί η ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη, θα περάσουν από κοινού στην εργασία αποτύπωσης των κριτηρίων σε χάρτη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»