Τζιωνής για φακέλους: «Λέμε ναι στον αποκλεισμό από την Ευρώπη, αν είναι η λύση»

Έφτασε η ώρα της λήψης αποφασιστικών μέτρων για πάταξη του φαινομένου των ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος, δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Goal News» ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Αντώνης Τζιωνής.
 
«Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μένει αδιάφορος και απαθής στις εξελίξεις. Αποδεικνύεται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, πολύ επικίνδυνη θα έλεγα. Είμαστε μόλις στη 10η αγωνιστική και σχεδόν κάθε βδομάδα έρχεται κι ένας φάκελος. Είμαστε σε οριακό σημείο», τόνισε ο Αντώνης Τζιωνής σημειώνοντας ότι η Ομόνοια είναι σε επαφή με την αρμόδια Αρχή αναμένοντας μέτρα που πραγματικά θα καταπολεμήσουν το θλιβερό αυτό φαινόμενο.
 
Η ζημιά που γίνεται είναι ανεπανόρθωτη. Όταν κάθε εβδομάδα έχουμε ύποπτους στημένους αγώνες, με ισχυρές ενδείξεις λόγω της υπερβολικής και παράξενης στοιχηματικής δραστηριότητας, το άθλημα οδηγείται στην απαξίωση. Σε λίγο ο κόσμος θα μας φτύνει! Θα χάσουμε το στήριγμά μας. Ως Ομόνοια, ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας. Όταν το άθλημα οδηγηθεί στην πλήρη απαξίωση, με τι μούτρα θα πάμε στον κόσμο και θα ζητήσουμε βοήθεια;».
 
Για την άτυπη συνέλευση των προέδρων των σωματείων που θα γίνει τη Δευτέρα (14/11): «Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω τα μέτρα που πάρθηκαν το καλοκαίρι, ούτε τα πιο πρόσφατα. Για να έρχονται συνεχώς φάκελοι, αποδεικνύεται ότι δεν είναι αποτρεπτικά. Τη Δευτέρα στην άτυπη συνέλευση αναμένουμε ότι θα ακούσουμε συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία, οι εμπλεκόμενοι θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Κι όταν ενημερωθούμε θα παραθέσουμε τις θέσεις μας, σε μία προσπάθεια να υπάρξει πραγματική πρόοδος για εξάλειψη του φαινομένου».
 
Αν ο αποκλεισμός από τα κύπελλα Ευρώπης είναι ένας τρόπος να γλυτώσουμε απ’ αυτό το μαρτύριο, εμείς λέμε “ναι”! Θεωρούμε ότι μία τέτοια τιμωρία στις αποδεδειγμένα εμπλεκόμενες ομάδες, είναι ένα πραγματικό αποτρεπτικό μέτρο και θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση. Δεν νοείται να χειραγωγούνται, να στήνονται αγώνες και οι “ένοχοι” να μένουν ατιμώρητοι».