Τα πόδια-δυναμίτες της λίγκας!

Τα γκολ εκτός περιοχής, ιδίως αυτά από τα 25+ μέτρα, δεν απαντώνται συχνά, παραμένουν ωστόσο ένα ιδιαίτερα χρήσιμο «όπλο» και διαχρονικά προκαλούν τον ενθουσιασμό του ποδοσφαιρόφιλου κοινού.
Στο 78ο παγκύπριο πρωτάθλημα α’ κατηγορίας, μετά από τη συμπλήρωση 10 αγωνιστικών, έχουν σημειωθεί συνολικά 190 τέρματα, εκ των οποίων τα 34 από μεγάλη απόσταση. Το ποσοστό της τάξης του 18% κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι.
 
«Βασιλιάς» ντα Σίλβα
Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα καταλαμβάνει ο Άλεξ ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα έχει πετύχει ήδη τρία τέρματα εκτός περιοχής, με πιο πρόσφατο, σημαντικό κι εντυπωσιακό αυτό με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ απέναντι στον Εθνικό Άχνας.
Στη δεύτερη θέση «συνωστίζονται» τέσσερις ποδοσφαιριστές: οι Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς και Χόρχε Λαρένα της ΑΕΚ, ο Νασίρ Μάατσι της Νέας Σαλαμίνας και ο Ηλίας Βαττής της Καρμιώτισσας.
 
«Βασίλισσα» ΑΕΚ
Σε επίπεδο ομάδων η πρωτοπόρος της βαθμολογίας ηγείται και στο σχετικό πίνακα. Οι Λαρνακείς έχουν πάρει επτά τέρματα εξ αποστάσεως, σχεδόν διπλάσια από τον δεύτερο Απόλλωνα (4). Από τρία γκολ εκτός περιοχής έχουν πιστωθεί οι ΑΕΛ, Νέα Σαλαμίνα και Καρμιώτισσα, ενώ μόλις ένα έχουν οι Εθνικός, ΑΕΖ, Δόξα και Δερύνεια. Ομάδα δίχως εκτός περιοχής τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα δεν υπάρχει.
 
Εντυπωσιακά
Μεταξύ αυτών των 34 τερμάτων ορισμένα ήταν πραγματικά χάρμα ιδέσθαι, όπως π.χ. το γκολ του Ράγιος (Ανόρθωση) απέναντι στη ΑΕΖ, το γκολ του Λαρένα απέναντι σε Ανόρθωση και Άρη, τα γκολ των Μπριγκίντο (Δερύνεια) και Τσαμπούρη (Νέα Σαλαμίνα) απέναντι στην Ομόνοια, το γκολ του Πάγκαλου (ΑΕΖ) απέναντι στον Εθνικό, τα γκολ των Βάντερ (ΑΠΟΕΛ) και Κιπιάνι (Εθνικός Άχνας) απέναντι στη Δερύνεια…
 
Γκολ από απόσταση ανά ομάδα
ΑΕΚ: 7 
ΑΠΟΛΛΩΝ: 4
ΑΕΛ: 3
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: 3
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: 3
ΑΠΟΕΛ: 2
ΟΜΟΝΟΙΑ: 2
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: 2
ΕΡΜΗΣ: 2
ΑΡΗΣ: 2
ΕΘΝΙΚΟΣ: 1
ΑΕΖ: 1
ΔΟΞΑ: 1
ΔΕΡΥΝΕΙΑ: 1

Γκολ από απόσταση ανά παίκτη
Άλεξ ντα Σίλβα          3
Βλάντιμιρ Μπόλιεβιτς           2
Χόρχε Λαρένα            2
Νασίρ Μάατσι           2
Ηλίας Βαττής 2