Ακόμη δεν πήγαν και άρχισαν τα παράπονα οι Επαγγελματίες Οπλίτες

Εάν και η εκπαίδευση σε πρώτη φάση φτάνει στο τέλος της σήμερα, αρκετοί ανάμεσα στα 3.000 άτομα που έχουν προσληφθεί ως Συμβασιούχοι οπλίτες έχουν παράπονα και κενά όσο αφορά τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει.


Από τότε που έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εκπαίδευσης  των 3000 Συμβασιούχων οπλιτών επικρατεί σύγχυση αλλά και διχασμός στα κέντρα όπου εκπαιδεύονται οι νεοσύλλεκτοι συμβασιούχοι οπλίτες .Το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους σελίδες και γκρουπ στο διαδίκτυο όπου οι συμβασιούχοι οπλίτες παραθέτουν και συζητούν  τα προβλήματα και τις ασάφειες που προκύπτουν.


Δημοσιευμένα κρυφά έγγραφα που αφορούν συμβόλαια με θέμα τις 8 υπηρεσίες χωρίς την δυνατότητα απαλλαγή την επόμενη ημέρα είναι από τα ζητήματα που απασχολεί τους διοριζόμενους οπλίτες


Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ online ήρθε σε επικοινωνία με έναν από τα μέλη των ΣΥΟΠ, ώστε να καταθέσει ανώνυμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει.


Ποιες ανησυχίες και προβληματισμοί έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στα ΚΕΝ ως ΣΥΟΠ;
Καταρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι σκοπός μας δεν είναι ούτε να αμαυρώσουμε το όνομα αλλά ούτε τις αξίες της Κυβέρνησης η οποία μας δίνει τι δικαίωμα και την ευκαιρία να εργαστούμε τους δύσκολούς καιρούς.
Σε μεταξύ μας συζητήσεις καταλάβαμε ότι πολλά από τα θέματα που αναγράφονται στα συμβόλαια μας έχουν ανακρίβειες. Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες στα επίσημα έγγραφαπου έχουν δημοσιευθεί σε τέσσερις το μήνα, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και μετά το τέλος του Δεκέμβρη, σε 6-8 τον μήνα. Σήμερα μας λένε ότι θα είναι 8 το μήνα χωρίς απαλλαγή. Η μη απαλλαγή οδηγεί σε 32 ώρες συνεχόμενης δουλειάς.


Σίγουρα αυτό ήταν κάτι που το είχατε στα υπόψη σας από την αρχή. Οι υπηρεσίες είναι μέρος της στρατιωτικής θητείας ή στοιχείο στρατιωτικής εργασίας.
Ναι σωστά. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πως πολλοί από εμάς σπουδάζουν ταυτόχρονα και φεύγοντας στις 2:00 το μεσημέρι  από το στρατόπεδο πάνε απευθείας στο Πανεπιστήμιο. Εάν εργάζεσαι 32ώρες και μετά πρέπει να οδηγήσεις φέρνεις σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια σου.
Αρκετά παιδιά τα οποία σπουδάζουν ταυτόχρονα έχουν «παγώσει» τις σπουδές τους μέχρι να αποφασιστεί πόσες ώρες θα βρίσκονται στο στρατόπεδο. Αυτό είναι αντίθετο με αυτό που ήθελε η ίδια η κυβέρνηση. Δηλαδή, να σπουδάζεις και να εργάζεσαι.


Γιατί έχουν δημιουργηθεί τα γκρουπ στα Social media;
Εάν έχετε προσέξει δεν υπάρχει μόνο ένα γκρουπ αλλά τρία. Κάποια είναι υποκινούμενα και κρύβουν πίσω τους συμφέροντα. Εμείς ζητάμε ομαδικά να λυθούν οι απορίες μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε μαζική αναστάτωση .


Τι θα σας ικανοποιούσε ως απάντηση;
Απλά μία απάντηση. Έχουμε ρωτήσει αρκετό κόσμο, μόνιμους αξιωματικούς , γραμματείς και ανώτερα στελέχη για το τι θα γίνει με τις υπηρεσίες και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. Μιλάνε με μισόλογα. Ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός δεν ήξερε τι να μας απαντήσει. Ζητάμε μια ξεκάθαρη απάντηση, να δώσουν μια εγγεγραμμένη επίσημη απάντηση. Να βγει ο Υπουργός ή κάποιος να μιλήσει ξεκάθαρα. Ξέρουμε τα δικαιώματά μας και θα παλέψουμε για αυτά. Νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν.

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση