Μ.Οφορντ: Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση στην Ελβετία

  Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση στην Ελβετία, δήλωσε σήμερα ο Matthew Offord μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ομάδας Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου (ΣΦΚ) του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Η αντιπροσωπεία είχε σήμερα συνάντηση στη Βουλή με τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη, καθώς και ξεχωριστές συναντήσεις με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Προσφύγων και Εξωτερικών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στην εν εξελίξει διαδικασία στο Mont Pelerin της Ελβετίας και στην ευρύτερη προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Ακολούθως, συζητήθηκαν τρόποι αποφυγής των συνεπειών της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις σχέσεις Κύπρου-Μεγάλης Βρετανίας. Ο κ. Συλλούρης τόνισε ότι πρέπει να παρθούν εγκαίρως τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά στο εμπόριο, τον τουρισμό και την παιδεία.

Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το νησί και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση στις συνομιλίες στην Ελβετία. Δεν γνωρίζουμε τι θα επιτευχθεί μέσα από τις συνομιλίες, αλλά ξέρουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να συμβεί κάτι θετικό» ανέφερε ο κ. Offord, σε δηλώσεις του.

«Πολλοί από τους συναδέλφους μου στο Συντηρητικό Κόμμα, που είναι μέλη των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου, έχουν έρθει φέτος για πρώτη φορά και έχουν δει από μόνοι τους τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εδώ από το 1974» πρόσθεσε.

Σίγουρα, σημείωσε, «θέλουμε να δούμε μια δίκαιη λύση, σίγουρα θέλουμε να δούμε μια λύση που θα είναι κατάλληλη για το σύνολο του νησιού και σίγουρα θέλουμε να δούμε μια λύση που θα είναι αποδεκτή από όλους στην Ευρώπη και, πραγματικά, όχι μόνο από εκείνους που ζουν στο νησί. Αυτή είναι μια πολύ ελπιδοφόρα στιγμή και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μια λύση θα τύχει διαπραγμάτευσης με επιτυχία, διότι αυτό θα ήταν το πραγματικό μέλλον για το νησί της Κύπρου και για το λαό».

Πέραν του κ. Offord, στην αντιπροσωπεία μετέχουν η Βαρόνη Elizabeth Marie Redfern, μέλος της Βουλής των Λόρδων και οι βουλευτές Martin Vickers, Mark Andrew Menzies και David Thomas Morris και Sheryll Murray, μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Συμμετέχουν επίσης ο πρώην βουλευτής Nick De Bois και τα Εκτελεστικά Μέλη του Συμβουλίου των ΣΦΚ από την κυπριακή ομογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου Jason Charalambous (Πρόεδρος), André Christodoulou, Μαρία Ζαβρός, Στέφανος Ιωάννου και Αντώνης Σαββίδη (Μέλη).

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς
Με ομογενείς συναντάται ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για την Παλαιστίνη-«Να μπει τέλος στην αιματοχυσία»
Ικανοποίηση ΠτΔ για την ανακοίνωση Morningstar DBRS-«Επιβεβαιώνει την ορθότητα οικονομικής πολιτικής »
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα