Πάτησε πόδι στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ (pics & vid)

Μία από τις κορυφαίες στιγμές του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, η υποδοχή του νεοκλεγέντα προέδρου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο, με στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της προεδρία και η συνέχεια της κυβέρνησης, έλαβε χώρα σήμερα.
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα υποδέχθηκαν τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στο Λευκό Οίκο και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν. Η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντόναλντ Τράμπ, που είχε προγραμματιστεί για 45 λεπτά, διήρκεσε μιάμιση ώρα, κάτι που σημείωσε στις δηλώσεις του ο εκλελεγμένος πρόεδρος.
 
Οι δύο άνδρες μίλησαν στους δημοσιογράφους καθιστοί μπροστά στο τζάκι, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποφεύγει να απαντήσει ερωτήσεις.
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνομιλία τους, που κάλυψε μεγάλο εύρος θεμάτων, εσωτερικών και εξωτερικών και επανέλαβε ότι η πρώτη του προτεραιότητά στους επόμενους δύο μήνες είναι η ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας στον διάδοχό του. Καλωσόρισε επίσης την προθυμία του Ντόναλντ Τραμπ να συνεργαστούν οι συνεργάτες του με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης.


"Όλοι εμείς θέλουμε να κάνουμε κάθε τι για να επιτύχετε γιατί αν επιτύχετε, πετυχαίνει η χώρα μας", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ομπάμα "εξαιρετικό άνδρα", εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του και ανέφερε ότι θα επιζητήσει τη συμβουλή του προκατόχου του.
 
Σημείωσε τη μακρά διάρκεια της συνάντησης και ότι συζήτησαν πολλές σημαντικές καταστάσεις, κάποιες ευχάριστες και κάποιες δύσκολες.
 
Καθώς - όπως ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είπε - ήταν η πρώτη τους συνάντηση και ανέφερε ότι προσβλέπει σε άλλες μελλοντικές τους συναντήσεις.
 
Αυτή την ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο Μάικ Πενς γευματίζουν στο Καπιτώλιο με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ενώ αργότερα θα συναντηθούν και με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.

 



Ο Μάικ Πενς θα συναντηθεί το απόγευμα με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντε.
 
Η εκστρατεία του Τραμπ από χθες έχει πει ότι ο εκλελεγμένος πρόεδρος μαζί με την ομάδα του που χειρίζεται τα θέματα της μεταβατικής περιόδου και έχει επικεφαλής τον κυβερνήτη Νέας Ιερσέης Κρις Κρίστι, συσκέπτονται για θέματα πολιτικής, αλλά και στελέχωσης της νέας κυβέρνησης, της δικαιοσύνης  και της δημόσιας υπηρεσίας.



Ένα όνομα που ακούγεται σίγουρο, είναι αυτό του Ρούντι Τζουλιάνι, πιστότερου συμβούλου του, ως υπουργού Δικαιοσύνης.
 
Ο έτερος στενός του συνεργάτης, πρώην πρόεδρος της βουλής, Νιου Γκίγκριτς, θεωρείται ότι θα λάβει επίσης υπουργείο, άγνωστο όμως ποιο. Σύμφωνα με πληροφορίες προαλείφεται για το υπουργείο Εξωτερικών, όπου υποψήφιος επίσης είναι ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Κόρκερ.



Για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται το όνομα του γερουσιαστή Σέσιονς από την Αλαμπάμα, όμως ίσως για ένα χρονικό διάστημα παραμείνει ο σημερινός Αsh Κάρτερ, κάτι που έγινε στην αρχή της θητείας των δύο προηγούμενων προέδρων.
 
Το ΄όνομα του τραπεζίτη της Γκόλντμαν Σακς Steven Mnuchin ακούγεται για το υπουργείο Οικονομικών, του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Μπεν Κάρσον για το Υγείας και του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ρινς Πράιμπους, ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας του, για προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.
 
Το όνομα του Ουϊλμπορ Ρος ήταν στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων για το υπουργείο Εμπορίου, σύμφωνα με το Politico, αν και πιθανολογείται ότι θα επιλεγεί πρέσβης σε μεγάλη χώρα.

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών