Φως στο τούνελ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Με μια συμβιβαστική εισήγηση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, η οποία αφήνει περιθώρια στο ενδεχόμενο σύγκλισης και τελικά συμφωνίας επί της σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, άρχισε άλλη μία συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το θέμα.
 
Ο κ. Βούτσης, στην έναρξη της συνεδρίασης, πρότεινε για Πρόεδρο του ΕΣΡ τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο, τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, μια πρόταση που την περασμένη εβδομάδα, είχε γίνει από τη Νέα Δημοκρατία. Για τη θέση του Αντιπροέδρου πρότεινε τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη, που την περασμένη εβδομάδα είχε προταθεί από την κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου αντικαθιστώντας, τελικά, την υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα Πολύδωρα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση. Όπως δήλωσε ο κ. Βούτσης, μετά τη γνωστοποίηση της πρότασής του, «είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ» καθώς μια σειρά ζητημάτων που είχαν τεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν απαντηθεί.
 
Η διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης είχε διαφανεί από νωρίτερα καθώς  ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε γνωστοποιήσει ότι η κυβέρνηση δεν επιμένει στον αριθμό των αδειών που θα εκδοθούν (να είναι μόνο τέσσερις), διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός θα είναι «αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής», του ΕΣΡ, το οποίο, όπως είπε, «είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».  Η κίνηση του κ. Παππά απαντούσε σε αίτημα επίσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία το έθετε ως προϋπόθεση για να στηρίξει ενδεχομένως τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
 
Θετική ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, δια του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου Νίκου Δένδια, στις δηλώσεις του κ. Παππά καθώς εκτίμησε ότι κινείται «σε θετική κατεύθυνση».
 
Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων καθυστέρησε να αρχίσει κατά περίπου μία ώρα καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή βρίσκονταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις του Προέδρου της Βουλής με τους εμπλεκομένους προκειμένου να εξευρεθούν οι μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις προκειμένου να υπάρξει τελικά απόφαση για συγκρότηση του ΕΣΡ.
 

Δειτε Επισης

«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Φρίκη στην Αττική-Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικώς μία 14χρονη, γνώρισε τον έναν μέσω εφαρμογής
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η σύλληψη μέλους του κυκλώματος που έβγαζε κοκαΐνη από εμποτισμένα δέρματα στην Ελλάδα
Σε τρία μέτωπα η μάχη με τη φωτιά στην Ιεράπετρα-Έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Αθήνα
Πύρινη κόλαση στην Κρήτη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)
Ξέσπασε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα για τον δολοφόνο της κόρης του-«Ήταν πανούργος, χειριστικός και τη ζήλευε»
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα
Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό