Κλείδωσε η αποστολή για το Μον Πελεράν-Αυτοί θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως κατά την επικείμενη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μον Πελεράν στις 7-11 Νοεμβρίου, θα τον συνοδεύουν, πέραν του Διαπραγματευτή και στενών του συνεργατών, οι ακόλουθοι:
*Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης, Σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.
*Παναγιώτης Δημητρίου, Επικεφαλής της Ομάδας Στήριξης του Διαπραγματευτή.
*Νίκος Κλέανθους και Τουμάζος Τσελεπής, Μέλη της Ομάδας Στήριξης του Διαπραγματευτή.
*Νικόλας Κυριάκου εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας.
*Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Περιουσιακό.
*Ανδρέας Χατζηράφτης, Αναπληρωτής Πρώτος Κτηματολογικός Λειτουργός.
 
Ζητά καλή θέληση
Στο μεταξύ, η λύση του κυπριακού προβλήματος θα είναι ομολογούμενως και το μεγαλύτερο βήμα ή η πιο σημαντική μεταρρύθμιση, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο 12ο Συνέδριο του περιοδικού Economist στην Κύπρο. Αναφερόμενος στην εντατική φάση των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι θα δοθεί έμφαση στο εδαφικό, χωρίς να παραλείπεται η διασταυρούμενη συζήτηση και επί άλλων εκρεμμούντων προβλημάτων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα να προσέλθουν όλοι στην Ελβετία με την ίδια αποφασιστικότητα και καλή θέληση, ώστε «να αδράξουμε την ευκαιρία και μέσα από τη βοήθεια και των Ηνωμένων Εθνών να επιτύχουμε, έτσι ώστε όχι μόνο να εξαλείψουμε ή να σμικρύνουμε υπάρχουσες διαφορές, αλλά να επιτύχουμε και τέτοια πρόοδο στο εδαφικό, που να μας επιτρέψει να οδηγηθούμε σε μια τελικά βάση λύσης του κυπριακού προβλήματος, γιατί όχι ακόμα και εντός του 2016, αν υπάρξει τέτοια πρόοδος που να μας επιτρέψει επιτέλους να δούμε την προοπτική της πατρίδας μας, το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των κατοίκων της και ιδιαίτερα την διασφάλισης συνθηκών ευημερίας για όλους ανεξαίρετα».
Ανέφερε, επίσης, ότι μια λύση θα μετατρέψει την Κύπρο σε μια χώρα μοντέλο σταθερότητας, ενισχύοντας το ρόλο της ως παροχέα ασφάλειας σε μια από τις πλέον ταραχώδεις περιοχές του κόσμου, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις Ε.Ε.- Τουρκίας, αλλά και τη συνολική αρχιτεκτονική σταθερότητας της Ε.Ε.
Στο Κυπριακό, είπε, επιθυμούμε μια λύση που δεν θα αφήνει νικητές ή ηττημένους και θα λαμβάνει υπόψη τις ευαισθησίες και ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων, θα επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της, απομακρύνοντας όλα τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν την πλήρη αξιοποίηση της μοναδικής γεωγραφικής της θέσης.
 
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Τραγωδία με δύο νεκρούς 16χρονους στην Ελλάδα-Είχαν εξαφανιστεί, εντοπίστηκαν σε κοίτη ποταμού
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Πυρά Σπάβο σε Αστυνομία και Εισαγγελία για τις δύο καταδίκες από το ΕΔΑΔ-«Παραβίασαν τα δικαιώματα των θυμάτων»
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών στην Αμαλιάδα
Διαχειρίσιμη φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο-Ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον δρόμο
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για την υπόθεση του βαρυποινίτη και των επιχειρηματιών-Οδηγείται ενώπιον Δικαστήριου