Η 12χρονη Κύπρια που πάσχει από AVM και έχει 4 εκ. views στο Youtube!

Η 12χρονη μαθήτρια Γυμνασίου Νίκη Χρίστου, Κύπρια, που ζει στη Βρετανία, διαγνώστηκε σε ηλικία μόλις 6 χρονών, με μία δυνητικά απειλητική για τη ζωή της κατάσταση που την άφησε με σοβαρή  παραμόρφωση στην δεξιά πλευρά του προσώπου της.

 

Και ενώ στη θέση της οι περισσότεροι άνθρωποι θα κλείνονταν στον εαυτό τους, η θαρραλέα Νίκη δεν το έβαλε κάτω, αντιθέτως, μοιράστηκε την ιστορία της και όλα όσα αυτή επηρέασε στη ζωή της, σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέσω του YouTube.

 


Η ζωή της 12χρονης άλλαξε για πάντα όταν η ίδια και οι γονείς της παρατήρησαν πριν έξι χρόνια φλέβες στη δεξιά πλευρά του προσώπου της. Οι γιατροί δεν άργησαν να διαγνώσουν ότι η Νίκη έπασχε από αρτηριοφλεβική δυσπλασία (AVM), η οποία είναι αποτέλεσμα ανώμαλης σύνδεσης αρτηριών και φλεβών. Η συγκεκριμένη δυσπλασία  προκαλεί έντονο πόνο, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανίατη και οδηγεί σε δυνητικά θανατηφόρες αιμορραγίες της μύτης.


Μέχρι στιγμής η Νίκη αν και μόλις 12 ετών, έχει υποστεί 28 εγχειρήσεις και 300 επισκέψεις σε νοσοκομεία, όπου οι γιατροί προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάστασή της.


Στα δημοφιλή βιντεάκια που ανεβάζει η μικρή Ε/κ στο Youtube μιλάει ανοικτά για το πρόβλημα της υγείας της, δίνει συμβουλές για σωστό μέικαπ, αλλά και θάρρος σε ανθρώπους που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν χρόνιες ασθένειες σαν τη δική της.


Μέχρι σήμερα, το κανάλι της Νίκης στο Youtube έχει φτάσει τα τέσσερα εκατομμύρια σε προβολές και τους 79.000 συνδρομητές.

 


Η προσφορά της μικρής αγωνίστριας δεν έφτασε μόνο μέχρι εκεί, αφού της απονεμήθηκε το Βρετανικό Βραβείο Pride της Daily Mirror που φέρει την ονομασία «Child of courage». Ο θεσμός των βραβείων αυτών έχει ως στόχο να τιμά κάθε χρόνο αφανείς ήρωες που ζουν στη Βρετανία.



Η τελετή βράβευση έγινε στο Λονδίνο σε ένα κατάμεστο Grosvenor House Hotel, στην παρουσία της Βρετανής Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, του Πρίγκιπα Καρόλου, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων.

 
 
Με πληροφορίες από: parkiaki, youtube, Daily Mirror 

Δειτε Επισης

Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση