Η ώρα του Χριστόφια για τον Μιλτή – Ετοιμοπόλεμος στο δικαστήριο ο τέως Πρόεδρος

Στην αντεπίθεση περνά ενώπιον δικαστηρίου ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε σχέση με την υπόθεση Μιλτή και τα όσα του καταλογίζει ο άλλοτε στενός του φίλος περί μη πληρωμής των εργασιών στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι και… για το τρόπαιο στην Ομόνοια. Ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου κατέθεσε αγωγή εναντίον του Χριστόφια μέσω της οποίας διεκδικεί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ποσό πέραν των €22 εκατομμυρίων.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας στις 13:00 το μεσημέρι θα καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου  και αναμένεται να παρουσιάσει τιμολόγια και αποδείξεις εξόφλησης λογαριασμών, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Μιλτιάδη Νεοφύτου ότι συνολικά εισέπραξε €270.285,08 από τον τέως Πρόεδρο, τη στιγμή που το σύνολο των έργων, και μάλιστα σε τιμές κόστους, ανερχόταν σε €1.021.992,18, χωρίς να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο τέως Πρόεδρος θα καταθέσει αποδείξεις που δείχνουν, κατά τους ισχυρισμούς του, ότι η συνολική πληρωμή στην εταιρεία Μιλτιάδης Νεοφύτου από τον κ. Χριστόφια και τις θυγατέρες του ανέρχεται στις €800.285 ευρώ, ενώ το οφειλόμενο ποσό από τον τέως Πρόεδρο, στις €129.714.

Τα περί… Ομόνοιας, Οκκά, Ακέλ και Βγενόπουλου  

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ο Μιλτής ενώπιον δικαστηρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επιθυμία του Χριστόφια ήταν να πάρει τρόπαια η Ομόνοια για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της ομάδας και αυτό να προσμετρήσει υπέρ του στην επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Χριστόφια έφταναν μέχρι και στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών που θα έκανε η Ομόνοια ενώ ισχυρίστηκε ότι «ο Χριστόφιας ήθελε πάση θυσία στην ομάδα τον Γιαννάκη Οκκά και δύο ακόμα ποδοσφαιριστές. Τους Ηλία Χαραλάμπους και Στάθη Αλωνεύτη».

Επίσης ο κ. Νεοφύτου έκανε αναφορές στις παρεμβάσεις του ΑΚΕΛ, στα διοικητικά της Ομόνοιας, σημειώνοντας ότι κομματικά στελέχη και οργανωτικοί του ΑΚΕΛ πάντα συμμετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, δίνοντας συγκεκριμένες οδηγίες.

Επιπρόσθετα, ο Μιλτής μίλησε και για τον Βγενόπουλο ο οποίος προσφέρθηκε να δώσει το χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων για τη μεταφορά φοιτητών από το εξωτερικό στην Κύπρο προκειμένου να ψηφίσουν στις Προεδρικές Εκλογές του 2008 τον Δημήτρη Χριστόφια. Όπως ανέφερε ο κύριος Νεοφύτου στην κατάθεση του, ο ίδιος είχε ζητήσει να μην φύγει ούτε ένα ευρώ από τη δική του εταιρεία για την προεκλογική εκστρατεία.
 

Δειτε Επισης

Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό