Στην Ελβετία εν μέσω ανελέητου σφυροκοπήματος ο Πρόεδρος

Εν μέσω ανελέητου σφυροκοπήματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να μεταβεί στην Ελβετία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την κρίσιμη συζήτηση του εδαφικού, από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.
Η σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου της περασμένης Κυριακής, επιβεβαίωσε απλώς για μια ακόμα φορά το χάσμα απόψεων και τη διαφορετική φιλοσοφία με την οποία οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αντικρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Ένα χάσμα απόψεων και διαφορά φιλοσοφίας, που δεν έγκειται απλώς στην ακολουθητέα στρατηγική, αλλά και στην ουσία της βάσης επί της οποίας διεξάγεται η διαπραγμάτευση.
Με τα δεδομένα αυτά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Ελβετία γνωρίζοντας πως στη Λευκωσία τα κόμματα της αντιπολίτευσης-πλην του ΑΚΕΛ- θα αναμένουν και θα πληροφορούνται το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, σαν έτοιμα από καιρό να τον στήσουν στο τοίχο. Ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο, όπως υποδείκνυαν στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE κυβερνητικές πηγές, θα ρίξει νερό στον μήλο της προπαγάνδας όλων όσοι στο εσωτερικό μέτωπο περιμένουν δικαίωση της θέσης τους περί χρεοκοπίας της πολιτικής του Προέδρου στο Κυπριακό. «Αλλά την ίδια ώρα», επισήμαιναν οι ίδιες πηγές, «δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως και στην περίπτωση που όλα πάνε καλά και υπάρξει επιτυχής κατάληξη στο Μον Πελεράν, θα βρουν τρόπους και λόγους να χρεώσουν στον Πρόεδρο υποχωρήσεις και διολισθήσεις».
Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν πως τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η επικοινωνιακή πολιτική και η προπαγάνδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, όπως παραδέχονταν, είναι μια παράμετρος η οποία από την στιγμή που υπάρχει ως πραγματικότητα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται, αφηνόμενη να δημιουργεί κοινή γνώμη και εσφαλμένες εντυπώσεις ανάμεσα στους πολίτες. «Ο Πρόεδρος θα ενημερώσει την Παρασκευή αναλυτικά τον λαό διά της διακαναλικής συνέντευξης που θα δώσει. Πρόθεσή του δεν είναι να ανεβάσει τους τόνους, αντιθέτως θα στείλει μηνύματα ενότητας ζητώντας τη στήριξη όλων. Ξέρει βεβαίως πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά και ότι θα δεχθεί δριμεία κριτική και για τα όσα θα πει στη συνέντευξή του», έλεγε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE κυβερνητικός αξιωματούχος.   
Για να καταλήξει τονίζοντας με νόημα πως οι διαπραγματεύσεις του Μον Πελεράν, δεν θα καθορίσουν μόνο το μέλλον της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, αλλά ενδεχομένως θα αποκαλύψουν και τις πραγματικές προθέσεις όλων όσοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους βρίσκεται το…2018.
       

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών