Στην Αθήνα ο Λαβρόφ για το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ

Ξεκίνησε τις εργασίας του σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ «Ελλάδα – Ρωσία: 2η χιλιετία φιλικών σχέσεων», το οποίο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του αύριο. Το Φόρουμ εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016. Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση,  ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας  Νίκος Κοτζιάς.
 
Στόχος του Φόρουμ είναι να συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διαχρονικών σχέσεων με τη Ρωσία, τόσο σε πολιτιστικό και διπλωματικό επίπεδο όσο και στο φλέγον θέμα της οικονομικής συνεργασίας. Οι τρεις προηγούμενες συναντήσεις συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής, πολιτικής, ακαδημαϊκής και δημοσιογραφικής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία.
 
Το 4ο Ελληνο-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ έχει πέντε θεματικές Συνεδρίες και συγκεκριμένα τις «Ελλάδα –Ρωσία – Ευρώπη: οι παραδόσεις της συνεργασίας και η κοινή ιστορική τύχη», «Η σημασία των Ορθοδόξων παραδοσιακών αξιών στο σύγχρονο κόσμο», «Η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ρωσικών πανεπιστημίων», «Γεωπολιτική δυναμική στην Ανατολική Μεσόγειο» και τη Συνεδρία «Ενεργειακή συνεργασία: βάση της μακροχρόνιας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσεως»
 
Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και αυτή τη φορά, οι εργασίες του Φόρουμ θα πλαισιωθούν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες κλασικής μουσικής, εκθέσεις βυζαντινής αγιογραφίας και εκθέσεις φωτογραφίας.
 
Το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ διοργανώνουν το Ίδρυμα Άγιου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», η Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος» σε συνεργασία με την Pommel Holdings Inc. και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ).
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τσελίκ κατηγόρησε τον Δένδια ότι επιδιώκει να σαμποτάρει διάλογο με την Τουρκία
Επτά χρόνια ποινή φυλάκισης για τον άνδρα που σκότωσε έναν ηλικιωμένο στο Ηράκλειο
«Μπούκαρε» στο σπίτι της πρώην του για να πάρει τα παιδιά–Πάτησε το «panic button» η γυναίκα
Νέα ανάρτηση Έλον Μασκ για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα-«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις»
Ο υποψήφιος Γκλέτσος θέλει για πρόεδρο τον… Πολάκη-«Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά»
Νεαρός κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες-Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 29χρονο μοτοσικλετιστή τα ξημερώματα στην Παιανία
Τραγωδία με 27χρονη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο δωμάτιό της στο Ηράκλειο
Οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν σήμερα τις πολιτικές τους προτεραιότητες στο ΣΕΦ
Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματίστηκε αστυνομικός, έγιναν 23 προσαγωγές