Ο Γιώργος Βασιλείου παρουσίασε το βιβλίο του στη Μόσχα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο MGIMO, η παρουσίαση της ρωσικής έκδοσης του βιβλίου του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, με τίτλο «Στοχασμοί για το Χτες και το Αύριο».
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παρουσίαση διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Κύπρου στη Μόσχα και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρέσβεις ξένων χωρών και φοιτητές.
 
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος εξήρε το σημαντικό ρόλο που ο κ. Βασιλείου διαδραμάτισε στην επιχειρηματική και πολιτική ζωή της Κύπρου: επιτυγχάνοντας να διευρύνει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα, δίδοντας ερείσματα στην κυπριακή κοινωνία να «ανοιχθεί προς τον έξω κόσμο», ιδρύοντας το πρώτο πανεπιστήμιο, εισάγοντας την πολυφωνία των ΜΜΕ, αλλάζοντας τη μορφή της οικονομίας και δημιουργώντας τις βάσεις για τη σημερινή της μορφή, και προωθώντας την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Πρύτανης του πανεπιστημίου MGIMO Anatoly Torkunov, ο πρώην Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Επιχειρηματικών και Πολιτιστικών Σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας, Ελλάδας και Κύπρου «Φιλία» Georgy Muradov και ο συγγραφέας του βιβλίου καθηγητής Niyazi Kizilyürek.
 
Από πλευράς του, ο κ. Βασιλείου τόνισε, στην ομιλία του, ότι στη σύγχρονη πολιτική αρένα δεν θα πρέπει να γινόμαστε δέσμιοι του παρελθόντος, αλλά οι ενέργειες και οι δράσεις μας θα πρέπει να κατευθύνονται από το όραμά μας για ένα καλύτερο μέλλον. Ακολούθως, ο κ. Βασιλείου απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων και υπέγραψε αριθμό βιβλίων, τα οποία είχαν δοθεί στους προσκεκλημένους.
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ