Καδής: Σταθερός εταίρος του Υπουργείου Παιδείας οι γονείς

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί τους οργανωμένους γονείς ένα σταθερό εταίρο και συνεργάτη στις προσπάθειες που καταβάλλει για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής.
 
Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της αίθουσας συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, ανέφερε ότι σε αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που σήμερα προωθούνται έχουν ενσωματωθεί εισηγήσεις από τους οργανωμένους γονείς.
 
Άλλωστε, σημείωσε, το Υπουργείο και τους οργανωμένους γονείς συνδέει ο ανιδιοτελής στόχος της προόδου και της προκοπής των παιδιών μας.
 
Ανέφερε ότι με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση να τελέσει τα εγκαίνια της αίθουσας συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας.
 
Η αίθουσα, είπε, η οποία βρίσκεται εντός του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάμαντος, θα αποτελέσει και την έδρα, όπου θα στεγάζεται η Ομοσπονδία προκειμένου να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τη διεκπεραίωση των δράσεών της, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.
 
“Ο ρόλος που έχει η Ομοσπονδία ως ανώτατο συντονιστικό Σώμα Συνδέσμων Γονέων είναι πολυεπίπεδος. Καθοδηγεί, εκπροσωπεί και αναλαμβάνει την οικονομική ενίσχυση των συνδέσμων-μελών της επαρχίας της και επιλαμβάνεται γενικότερα όλων των ζητημάτων που ενδέχεται να παρουσιαστούν. Με κίνητρο την αγάπη και το ενδιαφέρον για τα παιδιά, η Ομοσπονδία και τα μέλη της εργάζονται σε εθελοντική βάση, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση συνθηκών εκπαίδευσης, ασφάλειας, υγείας, ευημερίας και ψυχαγωγίας των μαθητών που φοιτούν στα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία”, πρόσθεσε.
 
Στην όλη προσπάθεια, συνέχισε ο κ. Καδής, αρωγός στέκεται και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο αναλαμβάνει από το 2004, όλα τα έξοδα λειτουργίας των δημόσιων νηπιαγωγείων, καθώς και τη συνεχή επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού γύρω από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τάσεις και προσεγγίσεις.
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ