Ερευνούν τους 2 Γεωργιανούς και για άλλες υποθέσεις

Εκτεταμένες έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο οι δύο αλλοδαποί, στη σύλληψη των οποίων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου, ενέχονται και σε άλλες υποθέσεις, σύμφωνα με τον Αστυνόμο Μιχάλη Ιωάννου, Αναπληρωτή Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Πάφου.

Το κατά πόσο οι δύο αλλοδαποί ενέχονται σε άλλες υποθέσεις, είπε ο κ. Ιωάννου, αναμένεται να διαφανεί τις επόμενες ημέρες τόσο με την περαιτέρω ανάκριση τους όσο και με την επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων.

Η Αστυνομία ωστόσο εκτιμά ότι οι δύο Γεωργιανοί ενέχονται σε περισσότερες υποθέσεις πέραν αυτής για την οποία συνελήφθησαν, είπε.

Ο κ. Ιωάννου κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για προφύλαξη της κατοικίας τους και επίσης κάθε ύποπτη κίνηση που θα παρατηρήσουν στην περιοχή τους να ενημερώνεται η Αστυνομία.

Όσο και αν αυτό φαίνεται ασήμαντο στους πολίτες, για την Αστυνομία μπορεί να είναι και σημαντικό, είπε.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΤΑΕ Πάφου, χθες γύρω στο μεσημέρι, κατόπιν αξιολόγησης πληροφορίας που λήφθηκε στην Αστυνομία, μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης του Τμήματος Αρχηγείου σε συνεργασία με μέλη της ΑΔΕ Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο ενοικιάσεως το οποίο οδηγούσαν δύο αλλοδαποί 42 και 36 ετών.

Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο όσο και σε σωματικό έλεγχο ανευρέθηκαν χρηματικό ποσό 12.500 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, και δύο φορητά τηλέφωνα, για τα οποία δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις όσον αφορά την προέλευση τους.

Κατόπιν τούτου, είπε ο κ. Ιωάννου, συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης παραμονής και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου για ανάκριση.

Στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις ότι το χρηματικό ποσό όπως και ο φορητός υπολογιστής και ένα φορητό τηλέφωνο ανήκαν σε αλλοδαπό κάτοικο Λατσιού και ήταν προερχόμενα από διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το πρωί της ίδιας ημέρας.

Ενόψει του γεγονότος αυτού, συνελήφθησαν για τα αδικήματα της διάρρηξης και κλοπής.

Επίσης, στην κατοχή του ενός ανευρέθηκε μια πλαστή άδεια οδηγού και διεξάγονται ανακρίσεις όσον αφορά και την κατοχή αυτού του πλαστού εγγράφου.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα τετραήμερης προσωποκράτησης.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε 55χρονος-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος