Ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε τα νέα μέτρα για αντιμετώπιση της ανεργίας

  Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε το γεγονός ότι στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την απασχόληση, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, σε κατηγορίες με ειδικές ανάγκες και σε άτομα πάνω των 50 ετών.

¨Όλοι είμαστε ευαίσθητοι για την ανεργία των νέων ανθρώπων και των νέων επιστημόνων, επειδή ζούμε σε μια εποχή που παγκοσμίως και πανευρωπαϊκά η νέα γενιά κινδυνεύει να είναι η γενιά που πληρώνει τις αμαρτίες των προηγούμενων”, είπε σε δήλωση του το Σάββατο.

Πρέπει να σκεφτούμε του 50άρηδες και 55άρηδες, αυτούς που έχουν και τρία και τέσσερα παιδιά, που έχουν παιδιά που σπουδάζουν, που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους, επειδή έμειναν χωρίς εργασία, πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να εργοδοτηθεί ένας 55άρης από έναν 30άρη, συνεχάρη την Κυβέρνηση που βλέπει και αυτές τις ομάδες και εκπονεί εξειδικευμένα προγράμματα για αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων.

Ανέφερε περαιτέρω ότι η οικονομία είναι στη σωστή πορεία, παρόλο που δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα.

Ζούμε τον κόσμο, την καθημερινότητα του και τα καθημερινά του προβλήματα, συνέχισε, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε σε μια καλή πορεία και πρέπει αντικειμενικά να συγκρίνουμε.

“Μας λένε καθημερινά ότι η λιτότητα που ακολουθεί η Κυβέρνηση διογκώνει τα προβλήματα των πολιτών”, είπε και ανέφερε πως όταν το κράτος επί προηγούμενης πενταετίας ξόδευε αλόγιστα, είχαμε ύφεση και την ανεργία από 3,5% να ανεβαίνει στο 17% και διπλασιασμό του δημόσιου χρέους.

“Τώρα που κατηγορούν την Κυβέρνηση για πολιτικές λιτότητας, η ανεργία μειώθηκε δραστικά. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, καταβάλλονται προσπάθειες για περαιτέρω μείωση. Δεν πανηγυρίζουμε επειδή μειώθηκε, αφού την ίδια ώρα χιλιάδες συμπατριώτες μας παραμένουν χωρίς εργασία, αλλά επιπρόσθετα ενώ έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς καταγράφουμε από τους ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη”, είπε.

Αν και η πολιτική των συνθημάτων υποστηρίζει ότι το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών οδηγεί σε ύφεση, αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο, είπε τέλος.

 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Δημοσιοποίησε και το ΕΛΑΜ τους κοινοβουλευτικούς του συνεργάτες
Παίζει για τα χαρτοφυλάκια Μεσογείου ή Περιβάλλοντος το όνομα του Καδή
Τέλος τα εκλογικά βιβλιάρια, θα ψηφίζουμε και με άδεια οδήγησης-Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο