Σε 600 νέες θέσεις εργασίας προσβλέπει ο Υπ. Γεωργίας μέσα από τη μεταρρύθμιση

  Με κεντρικό άξονα τη μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία, προωθείται η μεταρρύθμιση της γεωργίας που θα προσφέρει 600 νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, τελώντας το Σάββατο τα εγκαίνια του δευτέρου Κέντρου Εξυπηρέτησης του Αγρότη (ΚΕΑ) στην Κυπερούντα.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το Κέντρο δημιουργήθηκε με στόχο τη μείωση του πολύτιμου χρόνου που αφαιρείται από τον αγρότη, λόγω της ανάγκης που έχει να συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες του κράτους.

Ο κ. Κουγιάλης είπε ότι οι αγρότες της περιοχής από αύριο θα έχουν το προνόμιο να εξυπηρετούνται σε ένα χώρο που θα προσφέρει υπηρεσίες για μια πλειάδα θεμάτων που προέρχονται από πέντε Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: το Τμήμα Γεωργίας, το Τμήμα Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το Τμήμα Δασών.

Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του συνόλου του αγροτικού τομέα που επιχειρεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ενισχύουμε την πορεία της Κύπρου προς μια βιώσιμη ανάπτυξη, με κεντρικό άξονα τη μετάβαση προς μια πράσινη οικονομία, συνέχισε, προσθέτοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια για ενίσχυση και αναβάθμιση της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας το Υπουργείο Γεωργίας έχει δύο σημαντικότατα εργαλεία στη διάθεση του, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και το Μητρώο Αγροτών.

Επεσήμανε ότι από τις δράσεις του Προγράμματος αναμένεται να δημιουργηθούν 600 νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες 350 για νέους γεωργούς, να ενισχυθούν 170 επιχειρήσεις και να στηριχθούν 1.800 γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα, να χαράξουμε νέα στρατηγική που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και να αντιμετωπίζει τα πραγματικά του προβλήματα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι στοχεύει στη δημιουργία αναπτυξιακών ευκαιριών στην ύπαιθρο κατά τρόπο ενισχυτικό της επιχειρηματικότητας, κυρίως των νέων.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Μειώθηκαν οι καταγγελίες από τις κάμερες, αλλά οι στρεβλώσεις... παραμένουν
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση