Βιβλική καταστροφή αφήνει πίσω του ο Μάθιου-Στους 339 οι νεκροί (pics+vid)

Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που απειλεί να πλήξει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια πλησιάζει στη Φλόριντα, αφού κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 339 ανθρώπων στην Αϊτή στην καταστροφική βόρεια πορεία του, μέσω της Καραϊβικής.
 
Η Καραϊβική έχει πληγεί μέχρι στιγμής περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από το πέρασμα του φονικού τυφώνα, μετρώντας τα περισσότερα θύματα, αλλά και καταστροφές 3200 σπιτιών, όπως και εκτοπισμό 15,000 ανθρώπων.
 
Το σύνολο της καταστροφής δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης Jérémie.

Σωστικά συνεργεία κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές στις περιοχές Grand’Anse και Les Cayes οι οποίες έχουν πλημμυρίσει ενώ έχουν αποκοπεί όπως και άλλες περιοχές της δυτικής Αιτής εξαιτίας της κατάρρευσης της γέφυρας Ladigue.
 

Υπάρχουν επίσης έντονες ανησυχίες για έξαρση επιδημιών από τα νερά, και γι αυτό το λόγο προτεραιότητα των διασωστών είναι η μεταφορά καθαρού νερού στις πληγείσες περιοχές.

Στο μεταξύ, η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει στα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης της πορείας του, ενώ παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, η έντασή του παραμένει στην κατηγορία 4.
 
Οι επιστήμονες προσπαθούν ν' αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.
 

Δειτε Επισης

Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Βρέθηκε πεντάχρονος στην έρημο στην Αριζόντα-Είχε χαθεί μαζί με τον σκύλο του
Ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών αποκαλύπτουν εκτεταμένη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία
Οκτώ χρόνια φυλάκιση για Ιμάμογλου ζητά η εισαγγελία για το πλαστό δίπλωμα
Παραπληροφόρηση πως «Τα παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη των πυρκαγιών, υποστηρίζουν οι Τούρκοι
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Ο Τραμπ θα αρχίσει να ενημερώνει τους εμπορικούς εταίρους του για τους δασμούς
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ