Προσοχή! Εντοπίστηκαν επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά

Γιλέκο υψηλής ορατότητας, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας EMI Sports, ονομασίας Chaleco Reflectante, με τύπο/αριθμό «Model SV001, ref. 9935803» και κωδικό EAN 8435340658031, το οποίο εντοπίστηκε στην Ισπανία και μπετονιέρα-αντλία, ιταλικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας CIFA, ονομασίας Autobetonpompa / Truck-mixer pump, με τύπο/αριθμό MK28.4.L 4Z/115RH, έτος κατασκευής 2007 και σειριακό αριθμό 12199, η οποία εντοπίστηκε στην Πολωνία είναι επικίνδυνα και έχουν αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά.
 
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καλεί τους καταναλωτές σε περίπτωση που εντοπίσουν τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσουν σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος, στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405618.
 
Το Τμήμα αναφέρει ότι το γιλέκο ενέχει κίνδυνο τραυματισμού καθότι η ανακλαστική επιφάνεια είναι ανεπαρκής, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην είναι επαρκώς ορατός και ότι η αρμόδια αρχή της Ισπανίας επέβαλε την απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.
 
Σε ό,τι αφορά τη μπετονιέρα αναφέρει ότι, ενέχει κίνδυνο τραυματισμού καθότι εντοπίζεται ανεπαρκής αντοχή του βραχίονα στήριξης (πόδι) της μπετονιέρας-αντλίας όταν η μπίγα της αντλίας ευρίσκεται στη μέγιστη οριζόντια επέκταση της κατά τη διαδικασία τοποθέτησης σκυροδέματος.
 
Σημειώνει ότι έχουν αναφερθεί τέσσερα θανατηφόρα περιστατικά και ότι ο προμηθευτής ανακάλεσε εθελούσια το προϊόν από την αγορά.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες με κωδικούς A12/1202/16 και A12/1191/16 (39η εβδομάδα 2016), στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών