Παιδάκι κινδύνευσε επειδή δεν υπήρχε γιατρός στο Μακάρειο

Κινδυνεύουν ζωές παιδιών και το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί, καταγγέλει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σε γραπτή της δήλωση η Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος αποκάλυψε πως η υποστελέχωση στο Μακάρειο Νοσοκομείο άρχισε να θέτει σε κίνδυνο παιδιά που ασθενούν. Πιο συγκεκριμένα “προχθές παιδάκι κινδύνευσε επειδή δεν υπήρχε γιατρός να το αναλάβει άμεσα”.
 
Υπόψη θα πρέπει να ληφθούν, συνεχίζει η κα Σακαδάκη, “και οι καταγγελίες του Συνδέσμου για τα Καρδιοπαθή παιδιά, οι οποίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μόνο δύο γιατροί και οι εφημερίες βγαίνουν με τη συνδρομή ιδιωτών”.
 
 
Η κα Σακαδάκη έκανε αναφορά και στις καλοκαιρινές εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη για την υγεία και “τις οποίες το αρμόδιο υπουργείο θα εκπλήρωνε άμεσα”, λέγοντας πως μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις αυτές  “κινδυνεύουν ακόμα και ζωές παιδιών από τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία”.
 
 
Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών κ. Γ. Περδίκης εδώ και 3 μήνες, καταβάλλει, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση, “υπεράνθρωπες προσπάθειες να τερματιστεί η διαφωνία μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της κλινικής "ΠΑΙΔΙ", που ειδικεύεται στα περιστατικά με τις συγγενείς καρδιοπάθειες, για να ανανεωθεί η μεταξύ τους συμφωνία”, όμως “δυστυχώς το υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Κινήματος”.
 
Εάν στα παραπάνω προστεθεί η γενική εικόνα που υπάρχει και στα άλλα νοσοκομεία, τότε θα επαναλάβουμε τη φράση "η υγεία νοσεί", δηλώνει η κα Σακαδάκη, τονίζοντας ότι “χρόνος λειτουργεί αρνητικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας και δεν είναι αρκετό να το συζητούμε, αφού έπρεπε ήδη να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις”.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου