Σε 30 μέρες τίθεται σε ισχύ η συμφωνία για καταπολέμηση της κλιματική αλλαγής

Η συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η οποία μεταξύ άλλων έχει στόχο τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε 30 ημέρες, καθώς χθες ξεπεράστηκε το όριο που απαιτείτο για αυτό, σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.
 
Η υποστήριξη στη συμφωνία του Παρισιού διευρύνθηκε: πλέον την έχουν υιοθετήσει 72 χώρες, υπεύθυνες για το 56,75% των εκπομπών αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, δηλαδή ένα ποσοστό υψηλότερο από το 55% που απαιτείτο για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.
 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα, γεγονός το οποίο επιτρέπει σε πολλές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης να την επικυρώσουν, ενώ ήδη η συμφωνία είχε εξασφαλισμένη την υποστήριξη χωρών όπως είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ινδία, που ευθύνονται για μεγάλο μέρος των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο ώστε η συμφωνία να έχει τεθεί σε ισχύ πριν από την έναρξη της COP 22 (7-18 Νοεμβρίου) στο Μαρόκο.
 
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την ημέρα επικύρωσης της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα ως "ιστορική" για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Σήμερα, ο κόσμος συναντάται με την συγκυρία, και εάν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που ενσωματώνει αυτή η συμφωνία του Παρισιού, είναι πιθανό ότι η ιστορία θα κρίνει (την ημέρα αυτή) ως ορόσημο για τον πλανήτη μας», είπε σε λιτή δήλωσή του σε δημοσιογράφους ο Ομπάμα, στον Κήπο των Τριαντάφυλλων στον Λευκό Οίκο.
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών