Tα made in Cyprus ξύλινα, χειροποίητα γυαλιά που κάνουν το γύρο του κόσμου

Περιπτώσεις όπως αυτή του Άγγελου Χριστοφή δεν συναντάς καθημερινά. Μεγαλωμένος σε οικογένεια πελεκάνων ακολούθησε και σπούδασε την τέχνη του πατέρα του και φιλοδοξεί να αλλάξει την άποψη των Κυπριών για τα Made in Cyprus προϊόντα αλλά και να δώσει λύσεις που θα συνδυάζουν την ποιότητα με τις σύγχρονες ανάγκες των Κυπριών.

Στα 27 του χρόνια οραματίστηκε τη συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης αφενός επειδή αγάπησε ότι είχε αγαπήσει και ο πατέρας του 30 χρόνια πριν, την τέχνη του ξύλου και αφετέρου για να καταστήσει την μικρή οικογενειακή βιοτεχνία σε μια εξελιγμένη επιχείρηση σχεδιασμού ξύλου.

Στα χνάρια του πατέρα του
Από μικρός πλάι στον πατέρα του ο Άγγελος αγάπησε αυτή τη δουλειά και αποφάσισε από πολύ νωρίς να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα. Όμως δεν έμεινε μόνο στις πρακτικές γνώσεις που είχε αποκομίσει από τον πατέρα του και αποφάσισε να σπουδάσει την τέχνη του ξύλου.

Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις πήγε στην Καρδίτσα και αποφοίτησε με άριστα κατακτώντας τον τίτλο του Σχεδιαστή Τεχνολογίας Ξύλου και επίπλου. «Ερχόμενος πίσω στην Κύπρο προσπάθησα να βρω κάτι που δεν υπήρχε σαν καινοτόμα ιδέα που να ικανοποιεί τις ανάγκες των Κυπρίων».

Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την κατασκευή γυαλιών ηλίου 100% από ξύλο.

Από τα δώρα στους φίλους στις εξαγωγές
Αφού έστησε δειλά δειλά ένα μικρό εργαστήρι στη μικρή βιοτεχνία του πατέρα του που έχει έδρα χωριό της ημιορεινής Λεμεσού, ξεκίνησε τον ελεύθερο του χρόνο να σχεδιάζει γυαλιά και να τα πουλά σε φίλους και γνωστούς, με την επωνυμία «Anjo wooden sunglasses», (από το Άγγελος) για να φτάσει σήμερα να εξάγει κομμάτια σε Ελλάδα, Ιταλία Γερμανία, ακόμα και Αυστραλία.

Αν είναι κάτι που κάνει ξεχωριστά τα γυαλιά του Άγγελου είναι η ποιότητα τους. Κατασκευασμένα καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής στο χέρι, μας εξηγεί πως χρειάζεται μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί ένα κομμάτι.
Λόγω του πάθους που έχει για αυτό που κάνει έψαξε και βρήκε τα καλύτερα εργοστάσια παραγωγής φακών στην Ιταλία αφού θέλει τα κομμάτια που βγάζει να είναι τέλεια και ο πελάτης να τα ξεχωρίζει τόσο για την ποιότητα όσο και τον ξεχωριστό σχεδιασμό.

Θέλω να λανσάρω το Made in Cyprus
«Έχει κυριαρχήσει η νοοτροπία στην εποχή μας οτιδήποτε ξένο να είναι καλό και οτιδήποτε κυπριακό να θεωρείται δεύτερης κατηγορίας» μας εξηγεί ο Άγγελος. «Αυτό είναι που θέλω να αλλάξω. Θέλω να αγοράζουν τα Anjo sunglasses και να είναι καλύτερης ποιότητας από αυτά που παράγονται στο εξωτερικό. Να κάνω το Made in Cyprus αξιόπιστο και της μόδας».

Μπορείτε να δείτε τη δουλειά του Άγγελου εδώ.

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου