Έτσι έγινε η λέσχη Lions στην παλιά Λευκωσία από την πυρκαγιά (φωτογραφίες)

Στις φλόγες τυλίχθηκε  στις πέντε και τριάντα πρωί  λέσχη  στην παλιά Λευκωσία.  Επί τόπου έσπευσαν  πέντε πυροσβεστικά οχήματα τα οποία επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Η λέσχη ήταν κλειστή την ώρα της πυρκαγιάς.
 
Στο σημείο ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Λευκωσίας με 5 οχήματα. Έγινε είσοδος στο κτίριο με την χρήση 6 αναπνευστικών Συσκευών και η ώρα 06.58 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.
 


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της συνοχής των κτηρίων στην παλιά Λευκωσία κατάβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες στην μη εξάπλωση της σε διπλανά κτήρια και στο περιορισμό της στον χώρο της λέσχης. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον χώρο της εσωτερικής αυλής και του εστιατορίου της λέσχης.

 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Αντρέα Κεττή, οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και σε άλλα εφαπτόμενα κτίρια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Κεττής ανέφερε ότι ήταν πυρκαγιά σε γνωστή λέσχη στην οδό Λεύκωνος. «Είχαμε την κλήση 0535 τα ξημερώματα και ανταποκριθήκαμε άμεσα με 5 οχήματα. Στις 0537 ήμασταν ήδη εκεί», είπε.

 

 

«Η πυρκαγιά ήταν στο χώρο της κλειστής πίσω αυλής και στο εστιατόριο», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο «είχαμε πολλή έννοια λόγω της συνοχής των κτιρίων στην περιοχή, γιατί εφάπτονται το ένα στο άλλο, και ήταν υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών να περιοριστεί η πυρκαγιά στο χώρο της λέσχης».

Νομίζω ότι το καταφέραμε, είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ περιορισμένες οι ζημιές στο διπλανό κτίριο». Σε ερώτηση για τη ζημιά που προκλήθηκε στο κτίριο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ανέφερε ότι «πρέπει να είναι αρκετές», προσθέτοντας ότι έγινε ωστόσο κατορθωτό να μην επεκταθεί σε ολόκληρο το κτίριο.

Η Πυροσβεστική, είπε, είχε τον έλεγχο της πυρκαγιάς γύρω στις 0658, προσθέτοντας ότι βρίσκονται ακόμη εκεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση όλων των εστιών.

Ερωτηθείς αν έχουν γίνει οποιεσδήποτε προκαταρκτικές εξετάσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς ο κ. Κεττής εξήγησε ότι αφού γίνει η πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς, τότε θα καταστεί εφικτό να αρχίσουν και οι έρευνες.
 

 

 
 
 

 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας