Υιοθετήθηκε η εισήγηση Κουρσουμπά να δοθεί φωνή στα παιδιά από το ΣτΕ

Υιοθετήθηκε η εισήγηση Κουρσουμπά να δοθεί φωνή στα παιδιά από το ΣτΕ
Συνεδρίασε η Ad hoc επιτροπή του Συμβουλίου
H εισήγηση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά, να δοθεί περισσότερη φωνή στα παιδιά, υιοθετήθηκε από Ad Hoc Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου, την πρώτη συνεδρίαση της Αd Hoc Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού του (ΣτΕ), που συνήλθε στο Στρασβούργο, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, απασχόλησαν τα θέματα της διασφάλισης των δικαιωμάτων του παιδιού στο διαδικτυακό περιβάλλον, καθώς και της προστασίας των παιδιών που μετακινούνται.
 
Η κ. Κουρσουμπά, μετείχε ως εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή και κατέθεσε τις απόψεις της για το τι ισχύει στην Κύπρο σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επιτροπή υιοθέτησε εισήγηση της κ. Κουρσουμπά όπως, στις μελλοντικές δράσεις της, ως θέμα αρχής, θα πρέπει να επιδιώκεται η ουσιαστική συμμετοχή παιδιών, να δίνεται δηλαδή η ευκαιρία στα παιδιά να εκφράζουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για τα θέματα πάνω στα οποία προτίθεται να τοποθετηθεί η Επιτροπή.
 
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης εκπρόσωποι οργάνων των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, καθώς και εκπρόσωποι των Κρατών-Μελών και της κοινωνίας των πολιτών.
 
Η Ad Hoc Επιτροπή, η οποία συστάθηκε από την Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ, έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει όσον αφορά στην εφαρμογή της Στρατηγικής του ΣτΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2016-2021, μέσα από την καθοδήγηση και επίβλεψη των κυβερνητικών Υπηρεσιών των Κρατών-Μελών στον τομέα της διασφάλισης των δικαιωμάτων του παιδιού.
 
Η Στρατηγική του ΣτΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει προσδιορίσει πέντε θεματικές περιοχές προτεραιότητας για δράση, που αφορούν τις ίσες ευκαιρίες, τη συμμετοχή και τη ζωή απαλλαγμένη από βία για όλα τα παιδιά. Επίσης, επιδιώκει πρόσβαση στη δικαιοσύνη για όλα τα παιδιά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του παιδιού στο ψηφιακό περιβάλλον.
  

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα