Αποφυλακίζεται ή όχι ο μακροβιότερος ισοβίτης – Αποφασίζει το Ανώτατο για Καυκαρή

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου δικαστηρίου σε σχέση με το αίτημα αποφυλάκισης επ΄ αδεία του ισοβίτη Παναγιώτη Καυκαρή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ισοβίτη, Κώστας Παρασκευάς, Γιάννης Πολυχρόνης και Αχιλλέας Δημητριάδης κατά την αγόρευσης τους στηρίχθηκαν στις εκθέσεις που συντάχθηκαν για τη διαγωγή του Καυκαρή στις Κεντρικές φυλακές οι οποίες είναι θετικές και δεν αποδεικνύουν βαθμό επικινδυνότητας σε περίπτωση αποφυλάκισής του.

Ως εκ τούτου ο ισοβίτης ζητά από το Ανώτατο να ακυρωθεί η προηγούμενη απόφαση  του Συμβουλίου αποφυλακίσεων των φυλακών που απέρριψε το αίτημα του το 2014.

Μετά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφαση του η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

29  χρόνια στις Κεντρικές - Ο μακροβιότερος ισοβίτης

Ο Καυκαρής καταδικάστηκε σε τρις ισόβια, για την τοποθέτηση βόμβας και τη δολοφονία του 45χρονου Πανίκου Μιχαήλ και των παιδιών του Χριστάκη και Μιχαλάκη, δεκατριών και έντεκα χρόνων, αντίστοιχα  στις 10 Ιουλίου του 1987.

Ωστόσο ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, ο οποίος φέρεται να υποσχέθηκε στον 41χρονο τότε Παναγιώτη Καυκαρή, το ποσό των 10.000 λιρών για να διαπράξει το έγκλημα, παραμένει άγνωστος.

Η ποινή της ισόβιας φυλάκισης ανακοινώθηκε στον Καυκαρή στις 10 Μαρτίου 1989.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το θύμα μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με τα δύο παιδιά του και ο Καυκαρής πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό και τους σκότωσε. Ο τρίτος γιος της οικογένειας και η μητέρα γλίτωσαν.

Ο Καυκαρής προσέφυγε το 2008 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα τον καθορισμό συγκεκριμένων χρόνων για τα ισόβια. Το αίτημα του στο ΕΔΑΔ στάθηκε αφορμή να αλλάξει η νομοθεσία και από το 2009 οι κατάδικοι έχουν δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης στα 12 χρόνια.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας