Με Αργύρη Παπαναστασίου το πιθανότερο ο ΔΗΣΥ στη Λακατάμια

Το όνομα του πρώην Επάρχου Λευκωσίας Αργύρη Παπαναστασίου προβάλλει ως το επικρατέστερο για να λάβει το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου που θα υποστηρίξει ο ΔΗΣΥ στη Λακαταμιά.    
Ως γνωστό, ο δήμος Λακατάμιας βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους για τους οποίους ο ΔΗΣΥ δεν έλαβε απόφαση κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, καθότι η ηγεσία του ΔΗΣΥ θέλησε να δώσει χρόνο για διαβούλευση με στόχο να υπάρξει συναινετική λύση και να μην μπει στην άχαρη διαδικασία επιλογής ενός εκ των επτά στελεχών της παράταξης που εξεδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Οι επτά ενδιαφερόμενοι ήταν οι Ιωάννης Καττιρτζής, Λούκας Αρχοντίδης, Αργύρης Παπαναστασίου, Λάκης Γραφιάς, Δημήτρης Παντοπώλης, Άλκης Αλκηβιάδης και Μιχάλης Ανδρέου.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα, όπως πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, υπήρξαν επαφές προς διερεύνηση μιας τέτοιας προοπτικής-οι οποίες συνεχίζονται-, και δεν αποκλείεται όπως εκτιμάται, μέχρι τη Δευτέρα κάποιοι απ’ όσους ενδιαφέρθηκαν να πάρουν πίσω το ενδιαφέρον τους. Δεδομένη βεβαίως δείχνει να είναι η υποψηφιότητα του Άλκη Αλκηβιάδη, ο οποίος έσπευσε από χθες να εξαγγείλει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, χωρίς δηλαδή να αναμένει τις αποφάσεις του κόμματός του. Μια ενέργεια η οποία, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προπομπό της απόφασης που θα λάβει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ τη Δευτέρα, αλλά αντιθέτως φαίνεται να έγινε με στόχο την άσκηση πίεσης με φόντο ακριβώς την λήψη της απόφασης για τη Λακατάμια.  
Υπενθυμίζεται πως υποψήφιος για τη δημαρχία Λακατάμιας είναι ήδη ο υποστηριζόμενος από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ Γιάννης Πιερίδης, ενώ το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει τον δήμο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με υποψήφια την Φωτούλα Χατζήπαπα Κούτσιου, η οποία στις δημοτικές εκλογές του 2011 είχε χάσει από τον Λουκά Ιατρού με μόλις ελάχιστες ψήφους διαφορά.
Σημειώνεται πως πέραν της Λακατάμιας, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ θα αποφασίσει και για τους δήμους Τσερίου, Δερύνειας, Αθηένου και Λευκάρων, καθώς επίσης και για τους κατεχόμενους.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα